Kaak- en aangezichtspijn

Kaak- en aangezichtspijn

Orofaciale klachten zijn klachten bij uw kaak, hals of aangezicht. Klachten die u in uw dagelijks leven behoorlijk kunnen beïnvloeden. Een fysiotherapeut die zich verder verdiept heeft in deze klachten kan u helpen bij problemen met de spieren en gewrichten in het hoofd of halsgebied en met het kauwstelsel. Veel voorkomende klachten kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Klemmen van de kaak en tandenknarsen (bruxisme);
 • Pijn in het gezicht, kaak of hoofd;
 • Oorsuizen (tinnitus);
 • Aangezichtsverlamming (bell’s parese);
 • Aspecifieke aangezichtspijn;
 • Duizeligheid (BPPD)
 • Nek- en schouderklachten;
 • Hoofdpijn en vormen van migraine;
 • Gevolgen van ongelukken en botbreuken;
 • Klachten in het hoofd-halsgebied door kanker, reuma of een andere ziekte;
 • Klachten in het hoofd-halsgebied die te maken hebben met spanning of stress

Onze  fysiotherapeut Siegrid heeft zich verder verdiept in deze klachten en kent een nauwe samenwerking met verschillende tandartsen, kaakchirurgen en mondhygiënisten uit onze regio.  Daarnaast hebben wij intern overleg met bijvoorbeeld onze psychosomatisch fysiotherapeut wanneer orofaciale klachten worden veroorzaakt door spanningen, zodat wij u een optimale behandeling kunnen bieden.

  Heeft u last van:

  Hoofdpijn

  Duizeligheid

  Uw schouder of arm

  uw rug

  bekkenbodem

  Uw heup, knie of been

  Uw enkel of voet

  Kaakpijn of Aangezichtspijn

  Terug naar de homepage

  Onze kaak- een aangezichtspijn therapeuten

  Annelies Haga

  (Geriatrie) fysiotherapeut MSc

  Annelies Haga

  Annelies Haga

  (Geriatrie) fysiotherapeut MSc

  BIG: 29064375004

  Mijn naam is Annelies Haga en ik ben sinds november 2005 werkzaam voor Fysiotherapie Joure.

  In deze periode heb ik al veel verschillende mensen met uiteenlopende klachten mogen behandelen. Om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen bereiken heb ik diverse cursussen gedaan, waaronder McKenzie therapie, Dry Needling en Motorische observatie bij kinderen.

  In 2018 heb ik de training gedaan voor het behandelen van mensen met Claudicatio klachten.

  In 2017 behaalde ik mijn Master Fysiotherapie in de Geriatrie. Met deze studie heb ik mij verder gespecialiseerd in het behandelen van kwetsbare ouderen en cliënten met een complexe gezondheidsproblematiek.
  U kunt bij mij terecht wanneer er sprake is van diverse ouderdomsklachten die leiden tot beperkingen in het dagelijks leven. Of wanneer u bang bent om te vallen kunnen we een training starten waardoor uw angst kan verminderen.

  Wilt u meer weten over geriatrie fysiotherapie klik dan hier.

  Maak gerust een afspraak om eens over uw fysieke klachten te praten!

   

  Maak een afspraak met mij >>

  Siegrid Lolkema-Jager

  (Manueel) Fysiotherapeut MSc

  Siegrid Lolkema-Jager

  Siegrid Lolkema-Jager

  (Manueel) Fysiotherapeut MSc

  BIG: 49914509304

  In juli 2011 heb ik de opleiding tot fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen succesvol afgerond. Daarna heb ik als waarnemer in verschillende fysiotherapiepraktijken ervaring opgedaan. Sinds februari 2012 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Joure.

  In 2017 behaalde ik mijn Master Orthopedische Manuele Therapie (OMT) aan de Hogeschool Utrecht. Deze studie is volop verweven met mijn dagelijkse werkzaamheden in de praktijk. Ik zie veel wervelkolom gerelateerde problematiek en hoofdpijnklachten. Daarnaast maak ik ondersteunend gebruik van Medical Taping. Verder ben ik per 2018 ook werkzaam als Kindermanueel therapeut waarbij ik onder andere zuigelingen behandel met klachten zoals bijv. overstrekken of verborgen reflux

  Ik vergelijk het vak fysiotherapie/manuele therapie weleens met een puzzel. Vaak spelen er meerdere factoren een rol. Als fysiotherapeut probeer je de “puzzelstukjes” die een rol lijken te spelen in het ontstaan, onderhouden en/of terugkeren van de klachten te zoeken en bij elkaar te brengen om tot herstel te komen. Op sommige puzzelstukjes valt gelijk je oog, voor andere stukjes kun je soms langer blijven zoeken. Ook zijn er puzzelstukjes waarvan het leek dat ze pasten, maar waarbij achteraf toch blijk dat dit niet zo is. Dan ga je weer op zoek naar het wel passende puzzelstukje. De puzzel samen met de patiënt compleet zien te krijgen is mijn missie.

  Vanuit mijn achtergrond als trainer/coach in de schaats- en skeelersport en mijn eigen sportieve ervaring op het gebied van schaatsen, skeeleren en paardrijden, zie ik regelmatig schaatsers en ruiters in de praktijk. De motorische controle die de bewegingen van deze sporters vereisen, zijn van groot belang. Om dat goed te kunnen analyseren maak ik gebruik van video-analyses en de VeldonFlexChair.

  Contactformulier

  U kunt ons een bericht sturen via info@fysiotherapiejoure.nl
  of via onderstaand contactformulier.  Wilt u een afspraak maken klik dan hier om gelijk
  uw eerste intake&behandeling afspraak in te plannen.