Corona beleid per 20 december 2021

)Wij doen er bij ons in de praktijk alles aan om COVID-19 proof te werken en de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te beperken. Nu het aantal besmettingen weer oploopt en er een nieuwe variant bij is gekomen, hebben wij op basis van de RIVM voorschriften en adviezen vanuit de KNGF ons beleid herzien. Ons uitgangspunt is dat we onze collega’s in de zorg, onszelf en de patiënten die wij zien in de praktijk willen beschermen tegen het virus. Aangezien we ook veel zorg aan kwetsbare patiënten geven, willen wij het zekere voor het onzekere nemen. Om die reden werken wij met een mondkapje op. Wij vragen onze patiënten bij het betreden van de praktijk dit ook te doen.  

Gaan de trainingen gewoon door? 

 – Medische training in het Gymnasion; traint u in een van onze medische trainingsgroepen in het Gymnasion? Deze trainingen gaan gewoon door op de tijden die u gewend bent. Deze trainingen vallen onder de medische sector en mogen daardoor gewoon doorgaan. 

– Rugtriatlon; de Rugtriatlon 1.0 is op basis van medische indicatie en gaat gewoon door. De deelnemers aan de Rugtriatlon 2.0 krijgen de komende weken hun training online aangeboden en hebben hier reeds bericht over gekregen. 

– FysioFit; de FysioFit trainingsgroep is onder de huidige maatregelen helaas niet meer mogelijk. Wanneer buitensporten in kleine aantallen met voldoende afstand weer door kunnen geldt dit ook voor de FysioFit training.

(In de trainingen houden we rekening met de 1,5m afstand, het laten zien van een coronabewijs (QR code) is NIET nodig omdat wij onder de ‘medische sector’ vallen. Dit geldt ook voor onze locatie in het Gymnasion. 

Nog even alles op een rijtje: 

Bij de afspraak willen wij u vragen om met een paar dingen rekening te houden:

  •  Als u de volgende klachten heeft: loopneus, verkoudheid, hoesten, niezen, verhoging/koorts, kunnen wij je helaas niet behandelen op de praktijk. Wij doen daarom een beroep op uw verantwoordelijkheid.  Kom niet langs als u symptomen zoals hoesten, niezen of koorts hebt of samenwoont met iemand die klachten heeft.
    Bij twijfel vragen we je de afspraak af te zeggen of om te zetten naar een e-consult;
  • Houd zoveel mogelijk 1.5 meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk;
  • Draag een mondkapje bij binnenkomst in de praktijk;
  • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider;
  • Zorg dat u maximaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent;
  • Verlaat het pand zo snel mogelijk na afloop van de behandeling;
  • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op;
  • Bij onduidelijkheid omtrent het coronabeleid bepaalt de fysiotherapeut hoe ermee wordt omgegaan;