Claudicatio

Claudicatio-behandeling
(bij slechte bloedvaten in de benen).

oorbloedingsstoornis in de benen  is een hinderlijke en pijnlijke aandoening, die mensen belet om een stuk te kunnen lopen. Je moet stilstaan om de pijn in je benen weg te laten trekken.  Na een korte pauze gaat de pijn weg, maar na een tijdje moet je weer opnieuw stoppen. Deze aandoening wordt ook wel “rokers-benen” of “etalage-benen” genoemd.

Tot voor kort was er maar één oplossing: opereren. Tegenwoordig echter is er met een specialistische looptraining een beter en blijvender resultaat te bereiken.

U start hiervoor onder strakke begeleiding van een speciaal opgeleid fysiotherapeut (Annelies Haga) een looptraining op een loopband, waarbij met behulp van een computerprogramma nauwkeurig de dosering van de training en de opbouw hierin wordt gestuurd. In het begin kunt u waarschijnlijk maar een erg korte afstand lopen, maar door doorzetten en hard werken zult u zien dat deze afstand steeds meer toeneemt. Daarnaast is het nodig dat u dagelijks ook deze afstand gaat wandelen.

Door deze training gaat het lichaam nieuwe bloedvaten in uw spieren vormen, waardoor de spieren sterker worden en beter gaan functioneren. Het is wel nodig om dit goed bij te houden.

Wilt u meer informatie over de aandoening Claudicatio dan kunt u terecht op www.etalagebenen.nl

Of scan deze QR-code

Specialisaties voor ouderen

Claudicatio

Evenwichtsstoornissen

Kracht - conditie achteruitgang

Revalidatie na operatie of ziekte

Thuisbehandeling

Groepstraining ouderen

Terug naar de homepage

Onze geriatrie fysiotherpeut(en)

Annelies Haga

(Geriatrie) fysiotherapeut MSc

Annelies Haga

Annelies Haga

(Geriatrie) fysiotherapeut MSc

BIG: 29064375004

Mijn naam is Annelies Haga en ik ben sinds november 2005 werkzaam voor Fysiotherapie de Jong.

In deze periode heb ik al veel verschillende mensen met uiteenlopende klachten mogen behandelen. Om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen bereiken heb ik diverse cursussen gedaan, waaronder McKenzie therapie, Dry Needling en Motorische observatie bij kinderen.

In 2018 heb ik de training gedaan voor het behandelen van mensen met Claudicatio klachten.

In 2017 behaalde ik mijn Master Fysiotherapie in de Geriatrie. Met deze studie heb ik mij verder gespecialiseerd in het behandelen van kwetsbare ouderen en cliënten met een complexe gezondheidsproblematiek.
U kunt bij mij terecht wanneer er sprake is van diverse ouderdomsklachten die leiden tot beperkingen in het dagelijks leven. Of wanneer u bang bent om te vallen kunnen we een training starten waardoor uw angst kan verminderen.

Wilt u meer weten over geriatrie fysiotherapie klik dan hier.

Maak gerust een afspraak om eens over uw fysieke klachten te praten!

 

Maak een afspraak met mij >>

Contactformulier

U kunt ons een bericht sturen via info@fysiotherapiejoure.nl
of via onderstaand contactformulier.  Wilt u een afspraak maken klik dan hier om gelijk
uw eerste intake&behandeling afspraak in te plannen.