Kracht en conditie achteruitgang

Als kracht en conditie minder worden…

Door het natuurlijke proces van ouder worden kan de kracht en conditie van een mens minder worden. Naast dit natuurlijke proces kunt u te maken krijgen met ziekte, waardoor de kracht en conditie nog verder achteruit gaat en het dagelijks functioneren en plezier in bewegen minder wordt. 

Geriatrie fysiotherapie is voor ouderen met chronische of langdurige aandoeningen, maar ook als u klachten ervaart in uw dagelijkse leven doordat bijvoorbeeld de conditie achteruit gaat, de spierkracht in het lichaam afneemt, u evenwichtsproblemen ervaart of doordat u de laatste tijd vaker gevallen bent. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om mensen die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, ziekte van Parkinson of een gebroken heup, die problemen krijgen met bewegen in het dagelijks leven. 

Als u bovenstaande klachten herkent kunt u een afspraak maken met onze geriatrisch fysiotherapeut. Tijdens de eerste afspraak brengt zij in kaart, middels verschillende onderzoeken en vragen, wat uw problemen, vragen en doelen zijn. Vervolgens bespreekt zij met u de mogelijkheden en start zij de behandeling. Deze kan bestaan uit zowel individuele behandelingen als het geven van oefeningen en training. 

Bewezen is dat bewegen en trainen een positieve invloed heeft op verouderingsprocessen. De behandeling zal daarom veelal bestaan uit oefentherapie gericht op het verbeteren of behouden van spierkracht, mobiliteit, balans en zelfstandigheid voor het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Ook is de behandeling vaak gericht op het voorkomen van vallen, gebruik van hulpmiddelen (zoals rollator, stok of krukken) en het oefenen van dagelijkse activiteiten zoals het opstaan uit de stoel of bed. Bij pijnklachten, wordt de pijn natuurlijk ook aangepakt, dus alle soorten van fysiotherapie worden gegeven.

Daarnaast kan de geriatrie fysiotherapeut u verder begeleiden wanneer u ontslagen wordt uit het ziekenhuis of revalidatiecentrum na bijvoorbeeld een CVA, totale heupprothese of knieprothese om zo weer in conditie te komen en uw kracht te hervinden. 

Een belangrijk onderdeel van uw behandeling is het doen van oefeningen en training. Deze trainingen kunnen individueel in de oefenruimte van onze praktijk worden gegeven, als in kleine groepen in sportcentrum Gymnasion. U krijgt daarnaast oefeningen voor thuis mee. 

Als u niet mobiel genoeg bent om naar de praktijk te komen bestaat er ook de mogelijkheid dat de geriatrie fysiotherapeut u aan huis behandeld. Voor aan huis behandelen is veelal wel een verwijzing van de huisarts/specialist nodig.

 

 

Specialisaties voor ouderen

Claudicatio

Evenwichtsstoornissen

Kracht - conditie achteruitgang

Revalidatie na operatie of ziekte

Thuisbehandeling

Groepstraining ouderen

Terug naar de homepage

Onze geriatrie fysiotherpeut(en)

Sina Keuning

Psychosomatisch fysiotherapeut

Sina Keuning

Sina Keuning

Psychosomatisch fysiotherapeut

Sina Keuning is sinds 1991 al fysiotherapeut en heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd richting de psychosomatische fysiotherapie. Wanneer u lichamelijke klachten ervaart in combinatie met psychische klachten of andersom, bent u bij haar op het juiste adres. Daarnaast is zij gespecialiseerd in het behandelen van problematiek die past bij het ouder worden, chronische pijn, ademtherapie, en haptonomie. Sina werkt elke woensdag bij Fysiotherapie Joure en combineert deze baan met haar werk in een praktijk in Leeuwarden als psychosomatisch fysiotherapeut.

Annelies Haga

(Geriatrie) fysiotherapeut MSc

Annelies Haga

Annelies Haga

(Geriatrie) fysiotherapeut MSc

BIG: 29064375004

Mijn naam is Annelies Haga en ik ben sinds november 2005 werkzaam voor Fysiotherapie Joure.

In deze periode heb ik al veel verschillende mensen met uiteenlopende klachten mogen behandelen. Om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen bereiken heb ik diverse cursussen gedaan, waaronder McKenzie therapie, Dry Needling en Motorische observatie bij kinderen.

In 2018 heb ik de training gedaan voor het behandelen van mensen met Claudicatio klachten.

In 2017 behaalde ik mijn Master Fysiotherapie in de Geriatrie. Met deze studie heb ik mij verder gespecialiseerd in het behandelen van kwetsbare ouderen en cliënten met een complexe gezondheidsproblematiek.
U kunt bij mij terecht wanneer er sprake is van diverse ouderdomsklachten die leiden tot beperkingen in het dagelijks leven. Of wanneer u bang bent om te vallen kunnen we een training starten waardoor uw angst kan verminderen.

Wilt u meer weten over geriatrie fysiotherapie klik dan hier.

Maak gerust een afspraak om eens over uw fysieke klachten te praten!

 

Maak een afspraak met mij >>

Contactformulier

U kunt ons een bericht sturen via info@fysiotherapiejoure.nl
of via onderstaand contactformulier.  Wilt u een afspraak maken klik dan hier om gelijk
uw eerste intake&behandeling afspraak in te plannen. 

error: Website beveiligd.