Herstel na zwangerschap

Herstel na zwangerschap

Hoe bijzonder een zwangerschap en geboorte ook is. Het is een zware belasting voor het lichaam van een vrouw. Of het nu gaat om een ongecompliceerde zwangerschap of een zwangerschap met complicaties zoals bekkenpijn, overgeven, hoge bloeddruk of diabetes mellitus. Het lichaam is negen maanden lang hard aan het werk om je kindje te laten groeien. Ook de bevalling zelf vergt veel van je lichaam, een natuurlijke bevalling of een keizersnede; beide keren zal je lichaam moeten herstellen. Pijn bij bewegen, obstipatieklachten, urine/ontlasting niet op kunnen houden, verzakkingsprolaps en spierpijn. Het zijn klachten die veelal worden gezien als klachten ‘die er bij horen’. Blijf er niet mee rondlopen, wij kunnen je helpen om ze aan te pakken! Je kunt ongeveer vier dagen na de bevalling starten met rustige bekkenbodemoefeningen. Overleg dit uiteraard wel eerst met je verloskundige. 

Hoelang moet je lichaam herstellen na een zwangerschap?

Gemiddeld duurt het eerste herstel van je lichaam na de bevalling zes tot acht weken. De veranderingen in je lichaam vergen veel energie. Volledig herstel kan wel 1 tot 1,5 jaar duren.  Bij dit herstel is het belangrijk om goed  op je voeding te letten. Zorg ervoor dat je gevarieerd en voedzaam eten eet. Ook is het belangrijk om minimaal twee liter water per dag te drinken. Meer tips kun je vinden via onderstaande link:  https://www.bekkenfysiotherapie.nl/klachten-na-je-bevalling/net-bevallen-weet-wat-je-bekkenbodem-aankan/

Fysiotherapie Joure helpt je weer fit te worden na de zwangerschap

Bij Fysiotherapie Joure kunnen onze therapeuten je helpen om weer fit te worden na de zwangerschap en bevalling. Dit kan gericht zijn op het aanpakken van bekken/rug klachten, sterk maken van het bekken, bekkenbodemtraining, verbeteren van conditie en kracht en houding, en ontspanning. Ook is een goed herstel van de buikspieren na een bevalling van belang. Op die manier bouw je onder begeleiding van een gespecialiseerd fysiotherapeut je conditie en kracht weer op, zodat je je (weer) fit en sterk voelt in het moederschap!

Klachten die wij behandelen

bekkenbodem

Herstel na zwangerschap

HCFS - huilbaby's

KIDD Syndrooom

Terug naar de homepage

Onze zwangerschaps fysiotherpeut(en)

Anna van Dijk

Fysiotherapeut

Anna van Dijk

Anna van Dijk

Fysiotherapeut

Anna is werkzaam op maandagavond en behandeld voornamelijk chronische en acute bekkenklachten en stuitklachten.

 

Gerdien Vos

Bekken fysiotherapeut MSc & (Sport) fysiotherapeut MSc

Gerdien Vos

Gerdien Vos

Bekken fysiotherapeut MSc & (Sport) fysiotherapeut MSc

BIG: 49916707304

In 2013 ben ik afgestudeerd van de Hanze hogeschool Groningen als fysiotherapeute.
Sindsdien ben ik continu bezig geweest om mijzelf verder te ontwikkelen en specialiseren.
In 2019 ben ik begonnen mij te verdiepen in het gebied van de bekkenbodem. Zo heb ik eerder mijn certificaat "Functiestoringen in de bekkenbodem in breed perspectief" behaald en per oktober 2022 heb ik mijn Master in Science diploma voor Bekkenfysiotherapie behaald.

Door mijn topsportverleden als judoka heb ik veel affiniteit met diverse sporten.
In 2016 heb ik de titel Master of Science Sportfysiotherapie  behaald op de opleiding SOMT te Amersfoort. In mijn behandelingen maak ik veel gebruik van specifieke oefenvormen en pas ik met regelmaat Medical Taping en Dry Needling toe.

In 2018 heb ik mij daarnaast gespecialiseerd in Schouderklachten en ben ik verbonden aan het schoudernetwerk Zuidwest Friesland  - Noordoostpolder.

Naast mijn werk binnen de praktijk ga ik sinds 2018 ook af en toe een weekend met het nationale team jiu jitsu naar grote kampioenschappen. Op deze kampioenschappen ga ik namens de Judo Bond Nederland mee als sportfysiotherapeute en begeleid ik de jiu jitsuka’s op en naast de mat. Ook geef ik sinds 2019 les voor zowel de judo als jiu jitsu lerarenopleiding op het gebied van eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO).

Wat ik belangrijk vind, is dat mensen zich op hun gemak voelen en dat er samen gewerkt wordt aan het zo goed mogelijk voorkomen of herstellen van de klacht/ blessure. Dit op een manier die passend is bij de klant.

 

Maak een afspraak met mij >>

Contactformulier

U kunt ons een bericht sturen via info@fysiotherapiejoure.nl
of via onderstaand contactformulier.  Wilt u een afspraak maken klik dan hier om gelijk
uw eerste intake&behandeling afspraak in te plannen. 

error: Website beveiligd.