Claudicatio-behandeling (bij slechte bloedvaten in de benen).

Doorbloedingsstoornis in de benen  is een hinderlijke en pijnlijke aandoening, die mensen belet om een stuk te kunnen lopen. Je moet stilstaan om de pijn in je benen weg te laten trekken.  Na een korte pauze gaat de pijn weg, maar na een tijdje moet je weer opnieuw stoppen. Deze aandoening wordt ook wel "rokers-benen" of "etalage-benen" genoemd.

Tot voor kort was er maar één oplossing: opereren. Tegenwoordig echter is er met een specialistische looptraining een beter en blijvender resultaat te bereiken.

U start hiervoor onder strakke begeleiding van een speciaal opgeleid fysiotherapeut een looptraining op een loopband, waarbij met behulp van een computerprogramma nauwkeurig de dosering van de training en de opbouw hierin wordt gestuurd. In het begin kunt u waarschijnlijk maar een erg korte afstand lopen, maar door doorzetten en hard werken zult u zien dat deze afstand steeds meer toeneemt. Daarnaast is het nodig dat u dagelijks ook deze afstand gaat wandelen.

Door deze training gaat het lichaam nieuwe bloedvaten in uw spieren vormen, waardoor de spieren sterker worden en beter gaan functioneren. Het is wel nodig om dit goed bij te houden.

Gespecialiseerde fysiotherapeut hiervoor is bij Fysiotherapie de Jong:
Annelies Haga

Wilt u meer informatie over de aandoening Claudicatio dan kunt u terecht op www.etalagebenen.nl

Of scan deze QR-code 

↓