Dry needling / triggerpointbehandeling

Triggerpoints

Spieren kunnen overbelast raken.
Dit kan ontstaan door heel veel oorzaken: sf-praktijkfoto-030-fysio-de-jong-368-dsc_5932te veel kracht gezet, te moe geworden, te koud geworden, hard uitgerekt of te plotseling aangespannen. Ook kunnen voedingstekort of een vitaminetekort een rol spelen.
Soms is er ook een beenlengteverschil of een onjuiste werk- of lichaamshouding in het spel. Of een combinatie van factoren zoals bovengenoemd staan leiden tot problemen.
In alle gevallen ontstaat er in de spier een strakke, harde streng, met vaak in het centrum één of meerdere harde knobbels. Deze knobbels zijn gevoelig bij druk, maar ze kunnen ook spontane pijn geven, of zelfs een uitstraling in een arm of been geven.

De oplossing is in elk geval dat de oorzaak opgeheven moet worden.
Daarnaast kunnen verschillende methoden gebruikt worden om de oplossing te versnellen, zoals massage, rekoefeningen en warmte.

Dry Needling.

Dry needling is een methode die de geblesseerde spieren behandelt. Door middel van een dunne naald wordt de triggerpoint aangeprikt, waarna de spier na een korte kramp of een spierschokje direct ontspannen raakt.
Er komt geen medicatie aan te pas, er wordt dus niets ingespoten.
Dry Neelding is niet hetzelfde als acupunctuur.

Door op de onderstaande link te klikken vindt u meer informatie over Dry Needling.

Dry Needling

↓