Rugtriathlon

 

Train uw rug om van uw rugklachten af te komen!foto-07-11-16-16-19-36

Als aangesloten praktijk bij het kwaliteitsnetwerk Fys'Optima bieden wij u het trainingsprogramma de rugtriatlon.

Dit is een speciaal ontwikkelde training om uw rug weer sterk te maken en om het uithoudingsvermogen van uw rug te vergroten. Na een periode van behandelen is vaak de pijn wel weer een tijd weg of afgenomen, maar door allerlei activiteiten dreigt deze weer terug te komen.
De sterkte van pezen, banden, kapsels en kraakbeen passen zich nu eenmaal langzamer aan  dan bijvoorbeeld spieren (of langzamer dan u had gedacht!).

Vandaar dat voor deze training is gekozen voor de naam rugtriatlon .
Er moet verstandig, rustig opbouwend en in een brede opzet worden gewerkt aan een gestage, maar blijvende kwaliteitverbetering van uw rug.
Voor u begint met de training zal er eerste een individuele intake plaatsvinden; daarna volgen wekelijkse training in groepjes. Er wordt getraind met eenvoudige oefenmiddelen zodat u er zelf thuis gemakkelijk mee door kunt gaan.

Bij rugpijn met een lange of complexe voorgeschiedenis moet u al snel denken aan een trainingsperiode van een jaar. In een aantal gevallen wordt een deel vergoed uit de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar, dit in overleg met uw fysiotherapeut.

Attributen die gebruikt worden bij de rugtriatlon.Reeds meerdere groepen doorlopen het rugtriatlon programma en de eerste deelnemers die het complete programma gedraaid hebben zijn erg tevreden over het door hun bereikte succes. De resultaten zijn boven verwachting, waarmee we kunnen stellen dat het programma buitengewoon succesvol is gebleken.

U kunt zich aanmelden, bij voorkeur per mail op info@fysiotherapie.nl , of telefonisch. Graag uw naam, adres, telefoonnummer, BSN vermelden en de duur van uw klachten.

 

↓