KIDD syndroom

Wat is het KIDD syndroom?

Als een kindje tijdens de bevalling een nekprobleem oploopt ontstaat vaak de Hoog Cervicale Functie Stoornis (HCFS). Dit betekent vaak veel problemen in het eerste levensjaar, als het bewegingsprobleem niet wordt verholpen.

Na het eerste jaar lijkt het probleem op te lossen, maar vaak betekent dit dat dat het kind een oplossing heeft gevonden voor zijn problemen, en komt het tijdelijk is rustig(er) vaarwater.

Als het ouder wordt en in het dagelijks leven steeds zelfstandiger moet worden komt het opnieuw problemen tegen. Meestal is dat zo rond het 4e levensjaar, wanneer het met andere kinderen gaat spelen en voortdurend wordt uitgedaagd om mee te doen met sport en spel.

Dit lukt vaak niet goed, en dit betekent vaak allerhande gedragsproblemen, die niet altijd herkend worden, bijvoorbeeld onhandigheid, stunteligheid, hoogtevrees, bang voor de bal, moeite met tekenen en schrijven, onaangepast gedrag en veel meer.

De manueel therapeut kan hierbij ook helpen, maar vaak is er ook hulp nodig van andere deskundigen. In onze praktijk kan met de Motorische Observatie Test (MOT) uitgezocht worden of bepaalde vormen van oefeningen uw kind kunnen helpen om het gemakkelijker te krijgen.

Behandelingen van de Manueel therapeut:

HCFS - huilbaby's

Manuele therapie bij kinderen

Wat is Manuele therapie

Terug naar de homepage

Onze KIDD syndroom therapeuten

Nynke Siderius

(Manueel) Fysiotherapeut MSc

Nynke Siderius

Nynke Siderius

(Manueel) Fysiotherapeut MSc

BIG: 69908690804

Per januari 2023 gaat Nynke elders een nieuwe uitdaging aan. Tot eind maart behandelt zij nog HCFS baby's voor Fysiotherapie Joure.

Siegrid Lolkema-Jager

(Manueel) Fysiotherapeut MSc

Siegrid Lolkema-Jager

Siegrid Lolkema-Jager

(Manueel) Fysiotherapeut MSc

BIG: 49914509304

Per januari 2023 gaat Siegrid een nieuwe uitdaging aan in haar eigen praktijk. Tot eind maart behandelt zij nog HCFS baby's voor Fysiotherapie Joure.

Contactformulier

U kunt ons een bericht sturen via info@fysiotherapiejoure.nl
of via onderstaand contactformulier.  Wilt u een afspraak maken klik dan hier om gelijk
uw eerste intake&behandeling afspraak in te plannen.