KIDD syndroom

Wat is het KIDD syndroom?

Als een kindje tijdens de bevalling een nekprobleem oploopt ontstaat vaak de Hoog Cervicale Functie Stoornis (HCFS). Dit betekent vaak veel problemen in het eerste levensjaar, als het bewegingsprobleem niet wordt verholpen.

Na het eerste jaar lijkt het probleem op te lossen, maar vaak betekent dit dat dat het kind een oplossing heeft gevonden voor zijn problemen, en komt het tijdelijk is rustig(er) vaarwater.

Als het ouder wordt en in het dagelijks leven steeds zelfstandiger moet worden komt het opnieuw problemen tegen. Meestal is dat zo rond het 4e levensjaar, wanneer het met andere kinderen gaat spelen en voortdurend wordt uitgedaagd om mee te doen met sport en spel.

Dit lukt vaak niet goed, en dit betekent vaak allerhande gedragsproblemen, die niet altijd herkend worden, bijvoorbeeld onhandigheid, stunteligheid, hoogtevrees, bang voor de bal, moeite met tekenen en schrijven, onaangepast gedrag en veel meer.

De manueel therapeut kan hierbij ook helpen, maar vaak is er ook hulp nodig van andere deskundigen. In onze praktijk kan met de Motorische Observatie Test (MOT) uitgezocht worden of bepaalde vormen van oefeningen uw kind kunnen helpen om het gemakkelijker te krijgen.

Behandelingen van de Manueel therapeut:

HCFS - huilbaby's

Manuele therapie bij kinderen

Wat is Manuele therapie

Terug naar de homepage

Onze KIDD syndroom therapeuten

Douwe Bierma

Praktijkeigenaar en (Manueel) fysiotherapeut MSc

Douwe Bierma

Douwe Bierma

Praktijkeigenaar en (Manueel) fysiotherapeut MSc

BIG: 99916705504

Ik ben Douwe Bierma, geboren in 1982 en sinds maart 2013 als fysiotherapeut bij Fysiotherapie Joure aan het werk.
Per 1 februari 2020 heb ik de praktijk overgenomen van Tjeerd en Rineke de Jong.

Per week werk ik momenteel zo'n 24 uur in de praktijk met patiënten op maandagochtend, woensdag, donderdag en vrijdag.

Tot februari 2015 deed ik aan topsport.
Ik was erg actief in het marathonschaatsen. Hier ben ik mee gestopt omdat ik graag verder wilde studeren. De door mij gevolgde Master opleiding Manuele therapie is een verdiepende studie welke zich met name op de functiestoornissen van het houdings- en bewegingsapparaat richt. Dat is, naar mijn mening een voorwaarde om goed te kunnen bewegen en goed te kunnen revalideren. Hier maakte ik als sporter al gebruik van en ik vind dit zeer waardevol. Daarnaast heb ik begin 2023 de aanvullende opleiding gevolgd voor het behandelen van zuigelingen en kinderen met Hoog Cervicale Functie Stoornis.

Ik sport graag, momenteel loop ik hard en doe soms mee aan een triatlon en zoek daarin uitdagingen om geprikkeld te blijven.

Bij mijn werk als (manueel) fysiotherapeut wil ik graag het beste voor mijn patiënten zodat zij zo snel mogelijk weer hun doelen weer kunnen bereiken. Bij de een zal dit 10km hardlopen zijn, bij de ander de trap op kunnen lopen. Deze diversiteit vind ik het leuke aan mijn vak.

Door verschillende cursussen probeer ik mij veelzijdig te ontwikkelen. Zo kan ik onder andere gebruik maken van het Medical Taping concept en Dry Needling. Door een opleiding in duizeligheidsklachten aan het Kenniscentrum Duizeligheid in Apeldoorn kan ik u ook bij dit soort klachten helpen.

 

Maak een afspraak met mij >>

Contactformulier

U kunt ons een bericht sturen via info@fysiotherapiejoure.nl
of via onderstaand contactformulier.  Wilt u een afspraak maken klik dan hier om gelijk
uw eerste intake&behandeling afspraak in te plannen. 

error: Website beveiligd.