Manuele therapie bij kinderen

Manuele therapie bij kinderen

Onze manuele therapeuten zijn gespecialiseerd in gezondheidsproblemen met betrekking tot stoornissen in de beweeglijkheid van gewrichten. Deze gewrichten zitten in de wervelkolom en in de armen en benen. Onze manuele therapeuten zijn gespecialiseerd in manuele therapie bij kinderen. Ze zijn gericht op het herstellen van beweeglijkheid van de gewrichten. Een functiestoornis in bijvoorbeeld de wervelkolom kan een abnormale rek op spieren veroorzaken. De manuele therapeuten van Fysiotherapie Joure in Friesland geven adviezen omtrent houding en beweging voor uw kind. 

Manuele therapie bij kinderen

Manuele therapie bij kinderen is zeker niet gelijk aan manuele therapie bij volwassenen. Het lichaam van een kind is nog lang niet uitgegroeid, de verhoudingen in het jonge lichaam zijn heel anders dan bij een volwassene en de manier waarop klachten tot uiting komen is bij kinderen ook heel verschillend. Bij Fysiotherapie Joure wordt dit te allen tijde gewaarborgd.

Ook de manier van observeren en behandelen moet heel anders verlopen. Daarom bestaat er sinds 2014 het Register voor Kinder-manueel therapeuten. Iedereen die is opgeleid tot kinder-manueel therapeut, per jaar voldoende kinderen behandelt en zijn regelmatige bijscholing doet staat hier in vermeld. Zo ook de manueel therapeuten voor kinderen van Fysiotherapie Joure.

Indien nodig werkt de kindermanueel therapeut van Fysiotherapie Joure samen met de kinderfysiotherapeuten van Fysiotherapie De Merk eveneens gevestigd in Joure. Douwe Bierma is per eind maart binnen Fysiotherapie Joure de behandelaar voor de behandeling van de zuigelingen met Hoog Cervicale Functie Stoornis.

Wat zijn symptomen van een functiestoornis?

Voor, tijdens of na de geboorte kunnen problemen ontstaan in de bovenste nekgewrichten bij baby’s. Dit kan een asymmetrische houding veroorzaken. Een functiestoornis bij kinderen kan verschillende symptomen veroorzaken. Zo is hoofdpijn een veelvoorkomend symptoom. Dit geldt ook voor symptomen als nekpijn, rugpijn, evenwichtsproblemen en onrust in het lichaam. Herken je als ouders één van deze symptomen? Neem dan eens contact met ons op. 

Als er een veranderende positie van de hoge nekwervels aanwezig is, kan dit gevolgen hebben voor verdere ontwikkeling van het kind. Een aantal kenmerken die bij oudere kinderen kunnen optreden bij de functies zijn dat het kind niet wil kruipen en dus vroeg gaat staan en lopen, evenwichts- of motoriekproblemen, concentratieproblemen, hoofdpijn krijgen met wakker worden of op school en het sneller dan normaal krijgen van driftbuien.

Hoelang duurt manuele therapie?

Manuele therapie bij kinderen heeft geen vaste trajectduur. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. De eerste acute klachten zijn meestal na drie behandelingen verholpen. Tijdens iedere behandeling wordt besproken over hoeveel tijd een nieuwe behandeling plaatsvindt. De minimale tussentijd ligt op twee weken. 

Behandelingen van de Manueel therapeut:

HCFS - huilbaby's

KIDD Syndrooom

Wat is Manuele therapie

Terug naar de homepage

Onze manueel therpeuten

Douwe Bierma

Praktijkeigenaar en (Manueel) fysiotherapeut MSc

Douwe Bierma

Douwe Bierma

Praktijkeigenaar en (Manueel) fysiotherapeut MSc

BIG: 99916705504

Ik ben Douwe Bierma, geboren in 1982 en sinds maart 2013 als fysiotherapeut bij Fysiotherapie Joure aan het werk.
Per 1 februari 2020 heb ik de praktijk overgenomen van Tjeerd en Rineke de Jong.

Per week werk ik momenteel zo'n 24 uur in de praktijk met patiënten op maandagochtend, woensdag, donderdag en vrijdag.

Tot februari 2015 deed ik aan topsport.
Ik was erg actief in het marathonschaatsen. Hier ben ik mee gestopt omdat ik graag verder wilde studeren. De door mij gevolgde Master opleiding Manuele therapie is een verdiepende studie welke zich met name op de functiestoornissen van het houdings- en bewegingsapparaat richt. Dat is, naar mijn mening een voorwaarde om goed te kunnen bewegen en goed te kunnen revalideren. Hier maakte ik als sporter al gebruik van en ik vind dit zeer waardevol. Daarnaast heb ik begin 2023 de aanvullende opleiding gevolgd voor het behandelen van zuigelingen en kinderen met Hoog Cervicale Functie Stoornis.

Ik sport graag, momenteel loop ik hard en doe soms mee aan een triatlon en zoek daarin uitdagingen om geprikkeld te blijven.

Bij mijn werk als (manueel) fysiotherapeut wil ik graag het beste voor mijn patiënten zodat zij zo snel mogelijk weer hun doelen weer kunnen bereiken. Bij de een zal dit 10km hardlopen zijn, bij de ander de trap op kunnen lopen. Deze diversiteit vind ik het leuke aan mijn vak.

Door verschillende cursussen probeer ik mij veelzijdig te ontwikkelen. Zo kan ik onder andere gebruik maken van het Medical Taping concept en Dry Needling. Door een opleiding in duizeligheidsklachten aan het Kenniscentrum Duizeligheid in Apeldoorn kan ik u ook bij dit soort klachten helpen.

 

Maak een afspraak met mij >>

Contactformulier

U kunt ons een bericht sturen via info@fysiotherapiejoure.nl
of via onderstaand contactformulier.  Wilt u een afspraak maken klik dan hier om gelijk
uw eerste intake&behandeling afspraak in te plannen. 

error: Website beveiligd.