het verhaal van fysiotherapie joure

Hoe het allemaal begon…

Ons verhaal

het ontstaan van fysiotherpie joure

Douwe en Sandra Bierma zijn alweer sinds 1 februari 2020 de praktijkeigenaren van Fysiotherapie Joure.  De praktijk, gelegen aan de Celsiusweg 1C in Joure, werd overgenomen van Tseard en Rineke de Jong – Fysiotherapie de Jong Joure – die er in dertig jaar tijd een begrip van hebben gemaakt. Sinds september 2022 is de naam verandert van Fysiotherapie de Jong Joure naar Fysiotherapie Joure. Dat is een naam die meer aansluit bij de identiteit van de praktijk, stellen Douwe en Sandra.

Douwe en sandra

Douwe Bierma (1982) groeide op in het Friese Oudebildtzijl tussen de aardappels en suikerbieten, op de boerderij van zijn ouders. Na zijn middelbare school ging Douwe op kamers en studeerde hij Commerciële Economie aan de NHL in Leeuwarden. Zijn grote hobby was en is schaatsen. Op zijn zevende werd hij lid van een schaatsclub in Stiens en groeide uit tot semi-professioneel marathonschaatser. Naast de vele trainingen en wedstrijden werkte hij parttime bij diverse commerciële bedrijven.

Fysiotherapie team van Fysiotherapie de Jong in Joure

Sandra Bierma-Zijlstra (1983) groeide op in Heerenveen. Ook zij ging op kamers maar studeerde iets heel anders: HBO-verpleegkunde in Groningen. Ook Sandra schaatste in haar vrije tijd. Toen Douwe stage liep in Groningen belandden ze naast elkaar in de Interliner bus naar Heerenveen alwaar ze aan de praat raakten over hun gemeenschappelijke sport; het schaatsen. Ze hadden toevalligerwijs na elkaar schaatstraining. De vonk sloeg over en al snel gingen ze samenwonen in Leeuwarden waar Sandra na haar studie aan het werk ging bij het Medisch Centrum Leeuwarden als verpleegkundige. 

Inmiddels wonen ze samen met hun zonen in Heerenveen.

Sandra Bierma – Zijlstra 

Studie fysiotherapie

Douwe schaatste wedstrijden en werd onder andere derde bij het NK marathonschaatsen. Tijdens dergelijke wedstrijden reisde ook altijd een fysiotherapeut mee, waarbij Douwe geïnteresseerd raakte in het vak. Hij geeft aan dat hij het lijf ineens vanaf de andere kant ging bekijken en sprak de wens uit om fysiotherapie te gaan studeren. Hier startte Douwe op zijn 27e mee, naast het werken en schaatsen. Een druk bestaan dus. Gelukkig stond Sandra achter zijn keuze, die ook door bleef werken. In 2012 kregen ze hun eerste zoon. 

Met die zoon kwamen ze bij Tseard de Jong van Fysiotherapie de Jong uit Joure terecht. Nadat ze lang gepraat hadden over het fysiotherapievak, zei Tseard tegen Douwe dat hij hem moest bellen nadat hij klaar was met zijn studie. Dat gebeurde en in 2013 begon Douwe zijn loopbaan bij de praktijk. 

Praktijkovername

Toen Douwe een aantal jaar in dienst was, gaf Tseard aan te willen stoppen en op zoek te zijn naar een opvolger. Vanuit zijn achtergrond als sporter in combinatie met zijn afgeronde studie Commerciële Economie, leek het Douwe een mooie uitdaging om die opvolger te zijn. Daarnaast had Sandra, door haar ervaring in de zorgsector, interesse in het stimuleren van mensen om gezond te gaan bewegen. Samen besloten ze dan ook om de praktijk over te nemen, dit vond plaats in februari 2020. 

Na een start vol goede moed brak een maand later de coronapandemie uit. Direct de praktijk zes weken dicht, dat was een bittere pil, stellen Douwe en Sandra. In plaats van plannen te maken voor de toekomst, lag de focus op overleven. Het stel geeft dan ook toe dat dat geen fijne tijd was. 

Aan herstel werken!

Maar na die valse start begon de praktijk te lopen waarbij Douwe en Sandra het voordeel hadden dat hun voorgangers een sterke naam hadden opgebouwd en de vaste klanten bleven terugkeren. Douwe is vier dagen per week in de praktijk te vinden, waarbij hij praktijkgericht met patiënten werkt.  Sandra werkt één dag in de week in de praktijk en focust zich met name op de organisatorische kant. Sandra werkt daarnaast als regio-coördinator Friesland voor de Hanzehogeschool.

Inmiddels is Fysiotherapie Joure uitgegroeid tot twaalf fysiotherapeuten met verschillende disciplines en twee praktijkondersteuners. Hierdoor kan Fysiotherapie Joure een totaalpakket voor haar patiënten aanbieden, iets waar de praktijk dan ook voor staat. Dit naast de slogan “Werk(t) aan herstel!”, want er wordt samen met de patiënt aan een plan gewerkt waarbij hij of zij ook zelf zal moeten werken aan het eigen herstel. Samen kom je verder!

Contact

Direct een afspraak maken? Klik hier!
Of neem hier vrijblijvend contact op met één van onze gediplomeerde fysiotherapeuten voor het werken aan je herstel!

We verwelkomen je graag in onze moderne praktijk.

Douwe en Sandra

ERVARINGEN

Wat vinden onze klanten?

“Sinds enige tijd volg ik krachttraining voor mijn hardlopen bij Gerrit Jan Breeuwsma. Samen met een leuk gemotiveerd groepje werk ik aan blessurepreventie en merk ik dat ik zichtbaar sterker word. Ik ben zeer tevreden over de faciliteiten en begeleiding bij Fysiotherapie Joure!”

“Het plezierige van Fysiotherapie Joure vind ik het interdisciplinaire samenwerken met de collega’s onderling (overdracht), waar vanuit het oprechte meedenken een helder en onderbouwd plan wordt opgesteld. Ook het goede luisteren geeft aan dat er veel aandacht wordt besteedt aan mij als patiënt.”

“Het hoogopgeleide personeel en het feit dat Fysiotherapie Joure een fijne en moderne omgeving faciliteert maakt dat ik mij op mijn gemak voel bij mijn fysiotherapeut. Zo kan ik samen met hen werken aan mijn herstel.”

error: Website beveiligd.