redcord therapie

Redcord therapie

Door een blessure, pijn of een andere oorzaak kunnen bepaalde spieren of spiergroepen worden gedeactiveerd. Andere spieren compenseren dit waardoor overbelasting ontstaat. Het Redcord systeem (ook wel Neurac Treatment genoemd) zorgt ervoor dat spieren weer geactiveerd worden. Hierdoor wordt tevens de overbelasting verminderd. Bij Redcord wordt de focus gelegd op de oorzaak van een probleem, niet op de symptomen.

Bij Redcord-therapie wordt er gebruik gemaakt van een aantal koorden, banden en andere hulpmiddelen die bepaalde spiergroepen ontlasten. Door verschillende oefeningen uit te voeren kunnen inactieve spiergroepen weer geactiveerd worden. 

RedCord therapie is voor alle mensen met chronische pijnklachten aan nek, rug, bekken en schouder vormen de grootste doelgroep. Ook voor iedereen die verstoorde bewegingspatronen hebben ontwikkeld. Dit is leeftijdsonafhankelijk.
Ook wordt redcord therapie toegepast om blessures te voorkomen en specifieke revalidatie bij (top) sporters.

Redcord als onderdeel van uw behandeling
Wanneer u bij ons in de praktijk komt bestaat de eerste afspraak uit een intake en screening. Hierbij worden uw klachten in kaart gebracht middels vragen, screeningslijsten en een lichamelijk onderzoek. Vervolgens worden de bevindingen met u besproken en wordt er samen met u een plan gemaakt om de klachten aan te pakken. Wanneer een van onze fysiotherapeuten denkt dat Redcord therapie u goed zou kunnen helpen, zal hij/zij dit aan u voorstellen. Vervolgens wordt een afspraak bij onze collega Rien ingepland. Redcord is een onderdeel van uw behandel traject en wordt daarmee vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering.

 

 

 

 

 

 

U heeft last van:

Hoofdpijn

Duizeligheid

Uw schouder of arm

uw rug

bekkenbodem

Uw heup, knie of been

Uw knie

Uw enkel of voet

Kaakpijn of Aangezichtspijn

Terug naar de homepage

Contactformulier

U kunt ons een bericht sturen via info@fysiotherapiejoure.nl
of via onderstaand contactformulier.  Wilt u een afspraak maken klik dan hier om gelijk
uw eerste intake&behandeling afspraak in te plannen.