Revalidatie na operatie
of ziekte

Revalidatie na operatie of ziekte

Door ziekte of na een operatie kan het zijn dat u moet revalideren om weer op uw oude bewegingsniveau te kunnen komen. Onze geriatrisch fysiotherapeut kan u hierbij helpen. 

Revalidatie na heup,- of knieprothese
Soms is door slijtage of een breuk een nieuwe heup of knie nodig om weer goed en pijnvrij te kunnen functioneren. In onze praktijk zijn wij gespecialiseerd in de revalidatie na een heup,- of knieprothese door de goede en vele contacten die we hebben met de orthopedisch chirurgen in zowel ziekenhuis de Tjongerschans te Heerenveen als het Antonius ziekenhuis in Sneek. In het ziekenhuis wordt de revalidatie door de fysiotherapeut al opgestart. Zodra u naar huis mag krijgt u een overdracht mee van de arts en fysiotherapeut voor het vervolg en kunt u een afspraak inplannen bij ons op de praktijk. Deze afspraak kunt u ook voordat u geopereerd gaat worden al bij ons inplannen. Een tijdige en goede revalidatie is van groot belang voor het goed functioneren van het nieuwe gewricht. Zo nodig starten wij de revalidatie bij u thuis op. Hoe lang de revalidatie duurt na een heup,- of knieprothese is verschillend, maar ligt gemiddeld rond de 2 tot 3 maanden. Wij volgen hierin het voorschrift van uw orthopeed in combinatie met de richtlijn van het KNGF (beroepsgroep fysiotherapeuten) en stellen deze zo nodig bij aan uw kunnen. De behandeling zal opgebouwd worden van individuele behandelingen door uw fysiotherapeut, naar trainen in kleine groepen in de sportschool ‘gymnasion’. 

Revalidatie na of tijdens ziekte 
Tijdens of na een ziekteperiode kan het zijn dat uw kracht en conditie is verminderd. Een goede conditie draagt echter bij aan het sterker doorlopen van een ziekteproces en het herstel daarna. Onze geriatrisch fysiotherapeut kan u helpen bij het optimaliseren van uw conditie voor een operatie, tijdens ziekte of na een ziekteproces. Denk hierbij aan ziektes zoals diabetes mellitus, kanker, CVA, Parkinson, COPD, Reuma, en hart,- en vaatproblematiek. Onze behandelingen tijdens en na een ziekteproces zijn altijd maatwerk; uw fysiotherapeut kijkt met u naar uw mogelijkheden, wensen en doelen en samen gaan jullie aan de slag middels oefeningen en trainingen om u uw conditie en kracht te verbeteren. 

Revalidatie na Covid-19 
Een aparte plaats in het revalideren na ziekte, neemt de revalidatie na het doormaken van Covid-19 (Corona) in. Na het doormaken van het Covid-19 virus kan het zijn dat uw conditie en kracht dusdanig zijn verminderd dat u in het dagelijks leven beperkingen ervaart. Beperkingen die maken dat u tijdelijk niet meer (volledig) kunt werken, kunt bewegen, zorg kunt dragen voor het huishouden of kunt sporten. Blijf niet zitten met deze klachten! Wij kunnen u helpen uw kracht en conditie weer op te bouwen. Twee van onze fysiotherapeuten hebben de cursus revalidatie na Covid-19 gevolgd en stellen graag met u een individueel behandel programma op. 

Vergoeding vanuit uw basisverzekering 
Normaal gesproken krijgt u alleen een vergoeding van uw zorgverzekeraar voor fysiotherapie behandelingen, wanneer u aanvullend verzekerd bent. Op dit moment kunt u echter in aanmerking komen voor een vergoeding van uw behandelingen na het doormaken van Covid-19 vanuit uw basisverzekering. Om hiervoor in aanmerking te komen heeft u een verwijzing van uw specialist of huisarts nodig. Deze regeling geldt op dit moment tot 1 augustus 2021. Let op: u betaalt wel eerst uw eigen risico! 
Voor meer informatie over de vergoeding van Covid-19 nazorg verwijzen wij u graag naar uw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden. 

Paramedische herstelzorg na COVID-19 | Verzekerde zorg | Zorginstituut Nederland

 

 

Specialisaties voor ouderen

Claudicatio

Evenwichtsstoornissen

Kracht - conditie achteruitgang

Revalidatie na operatie of ziekte

Thuisbehandeling

Groepstraining ouderen

Terug naar de homepage

Onze revalidatie fysiotherapeut(en)

Rintje Jelle Schreur

Fysiotherapeut & echografist i.o.

Rintje Jelle Schreur

Rintje Jelle Schreur

Fysiotherapeut & echografist i.o.

BIG: 29924696204

Meer informatie volgt...

Gerrit Jan Breeuwsma

Fysiotherapeut & Sportfysiotherapeut i.o.

Gerrit Jan Breeuwsma

Gerrit Jan Breeuwsma

Fysiotherapeut & Sportfysiotherapeut i.o.

BIG: 89919503604

Gerrit Jan is fysiotherapeut en volgt momenteel de opleiding tot Master Sportfysiotherapeut.

Meer info volgt.

Froukje Poelstra

Fysiotherapeut & McKenzie specialist

Froukje Poelstra

Froukje Poelstra

Fysiotherapeut & McKenzie specialist

BIG: 69034189604

Fysiotherapeut McKenzie therapeut knie-specialist / McConnell tape medical taping sportfysiotherapeut

In 1989 heb ik mijn bachelor Fysiotherapie aan de Hogeschool Leeuwarden gehaald. In datzelfde jaar ben ik gaan werken bij de praktijk.

Door de jaren heen heb ik vele cursussen en bijscholingen gevolgd. Zo pas ik verschillende tape technieken toe ( Medical Taping concept, 4 x T- Methode en Mc Connell tape), pas ik in beperkte mate manueel therapie toe, zie ik veel mensen met knieklachten, ben ik geregistreerd McKenzie therapeut ( een specifieke behandelmethode bij nek- en rugklachten)  en heb ik een HBO- opleiding voor sportfysiotherapie gevolgd.

In mijn vrije tijd kook/bak, lees en sport ik graag. In de winterperiode volleybal ik in competitieverband en wandel ik graag. In de zomerperiode probeer ik mijn conditie op peil te houden met fietsen, hardlopen en wandelen.

Annelies Haga

(Geriatrie) fysiotherapeut MSc

Annelies Haga

Annelies Haga

(Geriatrie) fysiotherapeut MSc

BIG: 29064375004

Mijn naam is Annelies Haga en ik ben sinds november 2005 werkzaam voor Fysiotherapie Joure.

In deze periode heb ik al veel verschillende mensen met uiteenlopende klachten mogen behandelen. Om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen bereiken heb ik diverse cursussen gedaan, waaronder McKenzie therapie, Dry Needling en Motorische observatie bij kinderen.

In 2018 heb ik de training gedaan voor het behandelen van mensen met Claudicatio klachten.

In 2017 behaalde ik mijn Master Fysiotherapie in de Geriatrie. Met deze studie heb ik mij verder gespecialiseerd in het behandelen van kwetsbare ouderen en cliënten met een complexe gezondheidsproblematiek.
U kunt bij mij terecht wanneer er sprake is van diverse ouderdomsklachten die leiden tot beperkingen in het dagelijks leven. Of wanneer u bang bent om te vallen kunnen we een training starten waardoor uw angst kan verminderen.

Wilt u meer weten over geriatrie fysiotherapie klik dan hier.

Maak gerust een afspraak om eens over uw fysieke klachten te praten!

 

Maak een afspraak met mij >>

Contactformulier

U kunt ons een bericht sturen via info@fysiotherapiejoure.nl
of via onderstaand contactformulier.  Wilt u een afspraak maken klik dan hier om gelijk
uw eerste intake&behandeling afspraak in te plannen.