Revalidatie na operatie
of ziekte

Revalidatie na operatie of ziekte

Door ziekte of na een operatie kan het zijn dat u moet revalideren om weer op uw oude bewegingsniveau te kunnen komen. Onze geriatrisch fysiotherapeut kan u hierbij helpen. 

Revalidatie na heup,- of knieprothese
Soms is door slijtage of een breuk een nieuwe heup of knie nodig om weer goed en pijnvrij te kunnen functioneren. In onze praktijk zijn wij gespecialiseerd in de revalidatie na een heup,- of knieprothese door de goede en vele contacten die we hebben met de orthopedisch chirurgen in zowel ziekenhuis de Tjongerschans te Heerenveen als het Antonius ziekenhuis in Sneek. In het ziekenhuis wordt de revalidatie door de fysiotherapeut al opgestart. Zodra u naar huis mag krijgt u een overdracht mee van de arts en fysiotherapeut voor het vervolg en kunt u een afspraak inplannen bij ons op de praktijk. Deze afspraak kunt u ook voordat u geopereerd gaat worden al bij ons inplannen. Een tijdige en goede revalidatie is van groot belang voor het goed functioneren van het nieuwe gewricht. Zo nodig starten wij de revalidatie bij u thuis op. Hoe lang de revalidatie duurt na een heup,- of knieprothese is verschillend, maar ligt gemiddeld rond de 2 tot 3 maanden. Wij volgen hierin het voorschrift van uw orthopeed in combinatie met de richtlijn van het KNGF (beroepsgroep fysiotherapeuten) en stellen deze zo nodig bij aan uw kunnen. De behandeling zal opgebouwd worden van individuele behandelingen door uw fysiotherapeut, naar trainen in kleine groepen in de sportschool ‘gymnasion’. 

Revalidatie na of tijdens ziekte 
Tijdens of na een ziekteperiode kan het zijn dat uw kracht en conditie is verminderd. Een goede conditie draagt echter bij aan het sterker doorlopen van een ziekteproces en het herstel daarna. Onze geriatrisch fysiotherapeut kan u helpen bij het optimaliseren van uw conditie voor een operatie, tijdens ziekte of na een ziekteproces. Denk hierbij aan ziektes zoals diabetes mellitus, kanker, CVA, Parkinson, COPD, Reuma, en hart,- en vaatproblematiek. Onze behandelingen tijdens en na een ziekteproces zijn altijd maatwerk; uw fysiotherapeut kijkt met u naar uw mogelijkheden, wensen en doelen en samen gaan jullie aan de slag middels oefeningen en trainingen om u uw conditie en kracht te verbeteren. 

Revalidatie na Covid-19 
Een aparte plaats in het revalideren na ziekte, neemt de revalidatie na het doormaken van Covid-19 (Corona) in. Na het doormaken van het Covid-19 virus kan het zijn dat uw conditie en kracht dusdanig zijn verminderd dat u in het dagelijks leven beperkingen ervaart. Beperkingen die maken dat u tijdelijk niet meer (volledig) kunt werken, kunt bewegen, zorg kunt dragen voor het huishouden of kunt sporten. Blijf niet zitten met deze klachten! Wij kunnen u helpen uw kracht en conditie weer op te bouwen. Twee van onze fysiotherapeuten hebben de cursus revalidatie na Covid-19 gevolgd en stellen graag met u een individueel behandel programma op. 

Vergoeding vanuit uw basisverzekering 
Normaal gesproken krijgt u alleen een vergoeding van uw zorgverzekeraar voor fysiotherapie behandelingen, wanneer u aanvullend verzekerd bent. Op dit moment kunt u echter in aanmerking komen voor een vergoeding van uw behandelingen na het doormaken van Covid-19 vanuit uw basisverzekering. Om hiervoor in aanmerking te komen heeft u een verwijzing van uw specialist of huisarts nodig. Deze regeling geldt op dit moment tot 1 augustus 2021. Let op: u betaalt wel eerst uw eigen risico! 
Voor meer informatie over de vergoeding van Covid-19 nazorg verwijzen wij u graag naar uw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden. 

Paramedische herstelzorg na COVID-19 | Verzekerde zorg | Zorginstituut Nederland

 

 

Specialisaties voor ouderen

Claudicatio

Evenwichtsstoornissen

Kracht - conditie achteruitgang

Revalidatie na operatie of ziekte

Thuisbehandeling

Groepstraining ouderen

Terug naar de homepage

Onze revalidatie fysiotherpeut(en)

Bjorn Bakker

Fysiotherapeut / waarnemer

Bjorn Bakker

Bjorn Bakker

Fysiotherapeut / waarnemer

BIG: volgt

Meer informatie volgt...

 

Maak een afspraak met mij >>

Gerrit Jan Breeuwsma

(MSc) Sport fysiotherapeut i.o.

Gerrit Jan Breeuwsma

Gerrit Jan Breeuwsma

(MSc) Sport fysiotherapeut i.o.

BIG: 89919503604

Mer info volgt,
Gerrit Jan is Sportfysiotherapeut in opleiding

 

Maak een afspraak met mij >>

Sebastiaan Verbij

Fysiotherapeut & Mulligan specialist

Sebastiaan Verbij

Sebastiaan Verbij

Fysiotherapeut & Mulligan specialist

BIG: 79063424604

Begin 2021 is Sebastiaan ons team komen versterken.

Binnenkort zal hij u op deze pagina meer over zichzelf vertellen.

Maak een afspraak met mij >>

Gerdien Vos

MSc (Sport) fysiotherapeut en bekken fysiotherapeut i.o.

Gerdien Vos

Gerdien Vos

MSc (Sport) fysiotherapeut en bekken fysiotherapeut i.o.

BIG: 49916707304

In 2013 ben ik afgestudeerd van de Hanze hogeschool Groningen als fysiotherapeute.
Sindsdien ben ik continu bezig geweest om mijzelf verder te ontwikkelen en specialiseren.

Door mijn topsportverleden als judoka heb ik veel affiniteit met diverse sporten.
In 2016 heb ik de titel Master of Science Sportfysiotherapie  behaald op de opleiding SOMT te Amersfoort. In mijn behandelingen maak ik veel gebruik van specifieke oefenvormen en pas ik met regelmaat Medical Taping en Dry Needling toe.

In 2018 heb ik mij verder gespecialiseerd
in  Schouderklachten en ben ik verbonden
aan het schoudernetwerk Zuidwest Friesland  - Noordoostpolder.

In 2019 ben ik begonnen mij te verdiepen in het gebied van de bekkenbodem. Zo heb ik mijn certificaat "Functiestoringen in de bekkenbodem in breed perspectief" behaald. Hierin wil ik mij de komende jaren nog meer specialiseren en vind ik een mooie combinatie met de sportblessures die ik veel zie binnen de praktijk.

Naast mijn werk binnen de praktijk ga ik sinds 2018 ook af en toe een weekend met het nationale team jiu jitsu naar grote kampioenschappen. Op deze kampioenschappen ga ik namens de Judo Bond Nederland mee als sportfysiotherapeute en begeleid ik de jiu jitsuka’s op en naast de mat. Ook geef ik sinds 2019 les voor zowel de judo als jiu jitsu lerarenopleiding op het gebied van eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO).

Wat ik belangrijk vind, is dat mensen zich op hun gemak voelen en dat er samen gewerkt wordt aan het zo goed mogelijk voorkomen of herstellen van de klacht/ blessure. Dit op een manier die passend is bij de klant.

 

Maak een afspraak met mij >>

Rintje Jelle Schreur

Fysiotherapeut & echografist i.o.

Rintje Jelle Schreur

Rintje Jelle Schreur

Fysiotherapeut & echografist i.o.

BIG: 29924696204

Meer informatie volgt...

Maak een afspraak met mij >>

Annelies Haga

MSc (Geriatrie) fysiotherapeut

Annelies Haga

Annelies Haga

MSc (Geriatrie) fysiotherapeut

BIG: 29064375004

fysiotherapeut, geriatrie fysiotherapeut, McKenzie therapeut, dry needling, aangezichtspijn, motorische observatie en oefentherapie bij kinderen

Mijn naam is Annelies Haga.
Sinds november 2005 ben ik werkzaam voor Fysiotherapie de Jong.

In deze periode heb ik al veel verschillende mensen met uiteenlopende klachten mogen behandelen. Om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen bereiken heb ik diverse cursussen gedaan, waaronder McKenzie therapie, Dry Needling en Motorische observatie bij kinderen.

In 2018 heb ik de training gedaan voor het behandelen van mensen met Claudicatio klachten.

In 2017 behaalde ik mijn Master Fysiotherapie in de Geriatrie. Met deze studie heb ik mij verder gespecialiseerd in het behandelen van kwetsbare ouderen en cliënten met een complexe gezondheidsproblematiek.
U kunt bij mij terecht wanneer er sprake is van diverse ouderdomsklachten die leiden tot beperkingen in het dagelijks leven. Of wanneer u bang bent om te vallen kunnen we een training starten waardoor uw angst kan verminderen.

Wilt u meer weten over geriatrie fysiotherapie klik dan hier.

Maak gerust een afspraak om eens over uw fysieke klachten te praten!

 

Maak een afspraak met mij >>

Contactformulier

Indien het geen spoed betreft kunt u er ook voor kiezen om ons een bericht  te sturen via info@fysiotherapiejoure.nl of via onderstaand contactformulier.