‘Return to Play’

Specifieke revalidatie: Return to play 

Return to play’

Sportrevalidatie zetten wij in onder de filosofie van ‘return to play’. Het return to play trainingsprogramma is er op gericht dat u na een sportblessure volledig blessure vrij weer terugkeert op het oude niveau van voor uw blessure. Veilig en succesvol! Met succesvol wordt bedoeld dat  een sporter weer op zijn oude niveau kan terugkeren in zijn sport. Vaak zien we namelijk in de praktijk dat iemand na een blessure wel weer zijn sport kan beoefenen, maar vaak nog op een lager pitje of lager niveau. Hij moet bijvoorbeeld voorzichtig doen bij het trekken van een sprintje of het maken van een bepaalde beweging. Return to play gaat uit van het volledig succesvol terugkeren naar het oude niveau als voor de blessure. Met ‘veilig’ wordt bedoeld dat er zonder restklachten weer gesport kan worden, waarmee de kans op het krijgen van een recidief van de klachten zeer klein is. 

Knie-revalidatie 
Onze sportfysiotherapeuten hebben veel ervaring in het begeleiden van een revalidatie traject na allerlei soorten sportblessures, waarbij ze uitgaan van bovenstaand principe. Gerrit-Jan is daarnaast specialist in de knie-revalidatie na een voorste kruisband of meniscus blessure, waarbij alles gericht is op het succesvol ‘return to-play principe richting voetbal of andere bal/contactsporten. 

 

 

Specialisaties binnen de sportfysiotherapie:

Sportrevalidatie

Sportblessures

Return to play

Ruitersport

groepstraining (sport)

Terug naar de homepage

Onze sportfysiotherpeuten

Gerdien Vos

MSc (Sport) fysiotherapeut en bekken fysiotherapeut i.o.

Gerdien Vos

Gerdien Vos

MSc (Sport) fysiotherapeut en bekken fysiotherapeut i.o.

BIG: 49916707304

In 2013 ben ik afgestudeerd van de Hanze hogeschool Groningen als fysiotherapeute.
Sindsdien ben ik continu bezig geweest om mijzelf verder te ontwikkelen en specialiseren.

Door mijn topsportverleden als judoka heb ik veel affiniteit met diverse sporten.
In 2016 heb ik de titel Master of Science Sportfysiotherapie  behaald op de opleiding SOMT te Amersfoort. In mijn behandelingen maak ik veel gebruik van specifieke oefenvormen en pas ik met regelmaat Medical Taping en Dry Needling toe.

In 2018 heb ik mij verder gespecialiseerd
in  Schouderklachten en ben ik verbonden
aan het schoudernetwerk Zuidwest Friesland  - Noordoostpolder.

In 2019 ben ik begonnen mij te verdiepen in het gebied van de bekkenbodem. Zo heb ik mijn certificaat "Functiestoringen in de bekkenbodem in breed perspectief" behaald. Hierin wil ik mij de komende jaren nog meer specialiseren en vind ik een mooie combinatie met de sportblessures die ik veel zie binnen de praktijk.

Naast mijn werk binnen de praktijk ga ik sinds 2018 ook af en toe een weekend met het nationale team jiu jitsu naar grote kampioenschappen. Op deze kampioenschappen ga ik namens de Judo Bond Nederland mee als sportfysiotherapeute en begeleid ik de jiu jitsuka’s op en naast de mat. Ook geef ik sinds 2019 les voor zowel de judo als jiu jitsu lerarenopleiding op het gebied van eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO).

Wat ik belangrijk vind, is dat mensen zich op hun gemak voelen en dat er samen gewerkt wordt aan het zo goed mogelijk voorkomen of herstellen van de klacht/ blessure. Dit op een manier die passend is bij de klant.

 

Maak een afspraak met mij >>

Gerrit Jan Breeuwsma

(MSc) Sport fysiotherapeut i.o.

Gerrit Jan Breeuwsma

Gerrit Jan Breeuwsma

(MSc) Sport fysiotherapeut i.o.

BIG: 89919503604

Mer info volgt,
Gerrit Jan is Sportfysiotherapeut in opleiding

 

Maak een afspraak met mij >>

Rintje Jelle Schreur

Fysiotherapeut & echografist i.o.

Rintje Jelle Schreur

Rintje Jelle Schreur

Fysiotherapeut & echografist i.o.

BIG: 29924696204

Meer informatie volgt...

Maak een afspraak met mij >>

Contactformulier

Indien het geen spoed betreft kunt u er ook voor kiezen om ons een bericht  te sturen via info@fysiotherapiejoure.nl of via onderstaand contactformulier.