Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens het sporten of een andere bezigheden en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer op willen pakken. Het kan ook gericht zijn op het voorkomen van blessures en zo goed en prettig mogelijk kunnen presteren tijdens het sporten. Hier hoef je geen topsporter voor te zijn; iedereen die graag zo optimaal mogelijk wil bewegen en sporten is welkom. Wij hebben veel ervaring met zowel recreatieve sporters als topsporters. 

 Met een sportspecifieke analyse, screening en behandeling kunnen we een individueel behandeltraject voor je maken. Deze kan gericht zijn op het voorkomen van blessures, het optimaal kunnen presteren of het revalideren na een blessure. 

Lichte of steeds terugkerende klachten zijn vaak goed te behandelen mits er op tijd aan de bel wordt getrokken. Maar bij fysiotherapie de Jong hebben we ook ervaring met langdurige blessures. Met onder andere goed onderzoek naar de herkomst van de klacht(en) kunnen we de, voor jouw specifieke klacht, juiste behandeling, (individuele) oefeningen en advies geven om herhaling te voorkomen.

Onze (MsC) sportfysiotherapeuten worden voortdurend bijgeschoold en zijn uitermate praktijkgericht door bijvoorbeeld hun eigen ervaringen in diverse sporten. Hierbij kunnen we onze manueel therapeuten inzetten voor overleg of een aanvullende behandeling, en kan dry-needling, echografie of medical taping onderdeel zijn van de behandeling. 

Specialisaties binnen de sportfysiotherapie:

Sportrevalidatie

Sportblessures

Return to play

Ruitersport

groepstraining (sport)

Terug naar de homepage

Onze sportfysiotherpeuten

Gerrit Jan Breeuwsma

(MSc) Sport fysiotherapeut i.o.

Gerrit Jan Breeuwsma

Gerrit Jan Breeuwsma

(MSc) Sport fysiotherapeut i.o.

BIG: 89919503604

Mer info volgt,
Gerrit Jan is Sportfysiotherapeut in opleiding

 

Maak een afspraak met mij >>

Gerdien Vos

MSc (Sport) fysiotherapeut en bekken fysiotherapeut i.o.

Gerdien Vos

Gerdien Vos

MSc (Sport) fysiotherapeut en bekken fysiotherapeut i.o.

BIG: 49916707304

In 2013 ben ik afgestudeerd van de Hanze hogeschool Groningen als fysiotherapeute.
Sindsdien ben ik continu bezig geweest om mijzelf verder te ontwikkelen en specialiseren.

Door mijn topsportverleden als judoka heb ik veel affiniteit met diverse sporten.
In 2016 heb ik de titel Master of Science Sportfysiotherapie  behaald op de opleiding SOMT te Amersfoort. In mijn behandelingen maak ik veel gebruik van specifieke oefenvormen en pas ik met regelmaat Medical Taping en Dry Needling toe.

In 2018 heb ik mij verder gespecialiseerd
in  Schouderklachten en ben ik verbonden
aan het schoudernetwerk Zuidwest Friesland  - Noordoostpolder.

In 2019 ben ik begonnen mij te verdiepen in het gebied van de bekkenbodem. Zo heb ik mijn certificaat "Functiestoringen in de bekkenbodem in breed perspectief" behaald. Hierin wil ik mij de komende jaren nog meer specialiseren en vind ik een mooie combinatie met de sportblessures die ik veel zie binnen de praktijk.

Naast mijn werk binnen de praktijk ga ik sinds 2018 ook af en toe een weekend met het nationale team jiu jitsu naar grote kampioenschappen. Op deze kampioenschappen ga ik namens de Judo Bond Nederland mee als sportfysiotherapeute en begeleid ik de jiu jitsuka’s op en naast de mat. Ook geef ik sinds 2019 les voor zowel de judo als jiu jitsu lerarenopleiding op het gebied van eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO).

Wat ik belangrijk vind, is dat mensen zich op hun gemak voelen en dat er samen gewerkt wordt aan het zo goed mogelijk voorkomen of herstellen van de klacht/ blessure. Dit op een manier die passend is bij de klant.

 

Maak een afspraak met mij >>

Rintje Jelle Schreur

Fysiotherapeut & echografist i.o.

Rintje Jelle Schreur

Rintje Jelle Schreur

Fysiotherapeut & echografist i.o.

BIG: 29924696204

Meer informatie volgt...

Maak een afspraak met mij >>

Contactformulier

Indien het geen spoed betreft kunt u er ook voor kiezen om ons een bericht  te sturen via info@fysiotherapiejoure.nl of via onderstaand contactformulier.