Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. Gerdien Vos heeft in 2016 haar opleiding master in sportfysiotherapie succesvol afgerond.

Sportfysiotherapie de Jong behandelt mensen die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Wij begeleiden en adviseren ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen (blijven) beoefenen. In de praktijk zien we ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

Sportimpuls Cover Fysiotherapie de Jong Joure Sportimpuls Advertorial Sportfysiotherapie de Jong

Klik op de foto voor een vergroting.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder.  De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Het geven van behandeling op maat staat binnen onze praktijk op nummer één. Dit geldt ook voor sportspecifieke analyses en revalidatie. Indien nodig en in overleg met u, de patiënt, maken we video opnames zodat we samen kunnen analyseren waar de verbeterpunten zitten.

Heeft u vragen over een blessure, bent u herstellende van een operatie en wilt u begeleiding bij sportspecifieke revalidatie of wilt u voorlichting over hoe u op een verantwoorde wijze kunt gaan hardlopen?
Neem in dat geval contact op met onze praktijk, dan kijken we in overleg wat we voor u kunnen betekenen.

↓