Uw zorgverzekering 2018

In december en januari kunt u weer veranderen van zorgverzekeraar. Vergelijk daarom uw
verzekeringen voor fysiotherapie op premie, dekking, medische selectie, keuzevrijheid en of de verzekeraar de behandelindex toepast.

Meer hierover leest u op:  www.defysiotherapeut.com/goed-verzekerd

Meest aanbevolen zorgpolissen voor 2018

Ieder jaar selecteert het KNGF de beste (aanvullende) polissen voor fysiotherapeutische zorg.

Polissen
Dit jaar kon de KNGF (slechts) vijf polissen vinden die leveren wat zij beloven. Dat betekent dat de betreffende verzekeraar voor deze polissen geen medische selectie hanteert (uw wordt dus toegelaten zonder dat naar uw gezondheid wordt gekeken), dat u zelf mag bepalen naar welke zorgverlener u gaat (keuzevrijheid) en dat deze verzekeraar geen behandelindex hanteert. De behandelindex is een instrument van de zorgverzekeraar die maakt dat een fysiotherapeut niet meer behandelingen dan een bepaald gemiddeld aantal voor een klacht mag geven. Dat betekent dat uw fysiotherapeut soms de behandeling moet staken, terwijl u voor meer behandelingen verzekerd bent. Hopelijk zijn er volgend jaar wel meer polissen die aan onze criteria voldoen.

Onderstaande polissen voor voldoende dekking van de kosten van fysiotherapeutische behandelingen, geven wat zij beloven. Geen medische selectie, geen behandelindex en vrije keuze:

label premie p/m dekking
DSW Zorgverzekeraar AV-Top €35,00 max. 27
De Amersfoortse Uitgebreid €39,50 max. 21
In Twente AV TOP €35,00 max. 27
Stad Holland AV Extra Uitgebreid €47,25 max. 36
Stad Holland AV Zorg Riant €59,75 max. 36

Bron: zorgverzekeringwijzer.nl Selectie op basis van keuzevrijheid, geen tandarts, >18 behandelingen of € 500 budget.

*Maandpremies gebaseerd op zorgverzekeringwijzer.nl. Dit zijn combinaties van basis- en aanvullende verzekering bij één verzekeraar. U mag de basis- en de aanvullende verzekering afsluiten bij verschillende verzekeraars. Daar kunnen extra kosten aan verbonden zijn.

** Gebaseerd op de gegevens zoals deze kenbaar waren op 22 november 2017.

 

Comments are closed.

↓