Woensdag 3 juli Fysiotherapie de Jong gesloten wegens staking

Woensdag 3 juli verzamelen verschillende paramedische disciplines zich in Den Haag om bij politici aandacht te vragen voor de positie van eerstelijnszorgverleners. De Actiegroep Fysiotherapie roept fysiotherapeuten op om op 3 juli naar Den Haag te komen en hier geven wij gehoor aan.

Werkdruk en weinig waardering

De Actiegroep Paramedie, die manifestatie organiseert, vertegenwoordigt bijna 20.000 zorgprofessionals: fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten. De manifestatie richt zich op de JUISTE ZORG OP DE JUISTE PLEK (JZOJP). Zonder eerstelijns paramedici is de JZOJP genoemd te mislukken. Daarom wil de Actiegroep Paramedie dat kritischer wordt gekeken naar de manier waarop eerstelijnszorgverleners zorg kunnen leveren. Op dit moment ervaren zij veel (werk)druk en weinig waardering (lees: lage tarieven).

De manifestatie sluit aan bij het Algemeen Overleg eerstelijnszorg dat op 3 juli plaatsvindt in de Tweede Kamer. Leden van de Tweede Kamer krijgen een uitnodiging om aanwezig te zijn bij de manifestatie.

Comments are closed.

↓