Blog Gerrit-Jan

 

Blog Gerrit-Jan BreeuwsmaGerrit-Jan Breeuwsma

Collega Gerrit-Jan heeft toegestemd om zijn revalidatie deels te laten filmen en zowel ons als u op de hoogte te houden van zijn vorderingen in dit herstelproces. Hoe hij dit allemaal beleeft leest en ziet u hieronder:

 

Hallo hallo,

Mijn naam is Gerrit-Jan Breeuwsma en ik wil jullie via deze 'vlog' mee laten kijken hoe mijn herstel verloopt na een voorste kruisband operatie.
Wilt u het verhaal in chronologische volgorde lezen scroll dan gauw naar beneden 😉

2 december 2016

Sinds enige tijd ben ik weer actief bij de voetbaltrainingen. Ik doe hier een aantal non contact oefeningen zoals het werken met de speedfootladder en ik doe samen met de keeperstrainer explosieve oefeningen. Hierbij wordt ook kort voetenwerk met balvormen gedaan.
Verder ben ik bezig met oefeningen ter bevordering van mijn knie coördinatie en train ik de spieren verderop in de keten zoals mijn heupspieren.

 

5 september 2016

Vorderingen worden gemaakt met kort voeten werk, diverse sprongvormen en tempo loopjes. Ik kan inmiddels weer goed 8 kilometer hardlopen en heb me ook met medewerkers en vrienden van Fysiotherapie de Jong ingeschreven voor de Joustermerkeloop!

2016-09-25-photo-00000171

 

30 juli 2016

Zo'n twee weken geleden ben ik gestart met hardlopen. Ik bouw het rustig op met een schema waarbij in eerste instantie een minuut hardlopen wordt afgewisseld met een minuut lopen. Inmiddels zit ik op vier minuten hardlopen afgewisseld met lopen.
Verder ben ik zoals je in de filmpjes kunt zien gestart met springvormen. Daarbij doe ik squats en doorstap lunges waarbij ik gewichten gebruik.

 

21 juni 2016

Trouw de oefeningen blijven volhouden zorgt voor een beter herstel. En dus wordt er buiten de behandelingen om goed getraind met wat voor handen is. Squats met emmers water als gewichten, lunges in de buitenlucht, enkele en dubbele calfraises en step-ups. Naast dat ik dagelijks deze oefeningen doe stap ik ook 2 á 3 keer per week op de racefiets voor een tocht van 50 of 60 km.

 

18 mei 2016

Een nieuw bezoek aan fysiotherapeut Froukje levert weer een aantal filmpjes op met oefeningen. Onder andere één waarbij ik op twee weegschalen sta tijdens de oefening om goed op mijn evenwicht te letten. Vanmiddag nog even lekker racefietsen!

 

Vrijdag 29 apriltweede bezoek Froukje.
Knie is al mooi afgeslankt, buigen en strekken (90+, 0) gaat ook mooi vooruit. Meeste klachten zitten in hamstring en kuit (bloeduitstorting). Zelfstandig masseren en rekken voelt goed. Gestart met mini squats zie video.

 

 

 

Vrijdag 22 april 2016
Eerste bezoek aan fysiotherapeute Froukje Poelstra. Zij is een van de kniespecialisten bij De Jong.
Goed bezig geweest met het buigen en strekken van de knie (80/10). Looppatroon met krukken geoefend. En starten met aanspanning van de spieren. Pendelen op de hometrainer.

 

Operatie 18 april 2016
'De grote dag', ik had er naar mijn mening lang op gewacht en keek er naar uit om geopereerd te worden en 'echt' te beginnen met revalideren. De operatie verliep goed. Omdat er gekozen was voor een ruggenprik mocht ik mooi mee kijken tijdens de operatie. Dit heb ik als erg leerzaam ervaren. Vanaf nu komen de filmpjes en foto's aan de orde. Een uur na de operatie kon ik mijn rechter voet weer bewegen en ben ik hier mee gestart. De eerste dagen waren vrij pijnlijk, knie zat 24 uur ingezwachteld. Na 1 nachtje ziekenhuis mocht ik na goedkeuring van de fysiotherapeut (kruklopen, traplopen) naar huis. De pijn werd snel minder, wel bleef ik met een stijve dikke knie zitten.

 

Op 6 februari 2016
Tijdens het voetballen( ja ja, het voetballen) heb ik mijn knie verdraaid. Al snel bleek het foute boel. Naast dat knieschijf niet helemaal goed meer stond werd de knie ook snel dik.
Na onderzoek bij de sportarts en orthopeed Hokwerda kwam al snel het vermoeden dat de kruisband gescheurd kon zijn. Een week later werd dit bevestigd dmv een mri scan. Er is toen direct gekozen om te gaan opereren, dit omdat mijn wens is om weer te gaan voetballen. Na 2 weken kruklopen en 4 oefentherapie kon ik alweer goed lopen, werken en wielrennen. Wel bleef ik het gevoel van een instabiele knie houden.

 

Logo Antonius_ziekenhuis_cmyk

↓