Corona revalidatie

Corona revalidatie

Corona doorgemaakt en daardoor kracht, conditie of concentratieverlies?

Het doormaken van het corona virus kan van invloed zijn op uw conditie, kracht of concentratie vermogen. Of u nu een vrij milde versie van het virus heeft doorgemaakt of behandeld heeft moeten worden in het ziekenhuis of op de IC, vaak is er een revalidatie periode nodig om weer op het oude niveau te kunnen functioneren. In onze praktijk kunt u terecht voor dit revaldatie programma wat altijd op maat gemaakt wordt aan de hand van de onderzoeken, richtlijnen en kennis die wij tot onze beschikking hebben. Het revalidatie traject kent de volgende stappen:

1. Intake en onderzoek: tijdens uw eerste afspraak zal de fysiotherapeut met u het ziekteverloop bespreken en in kaart brengen welke klachten u op dit moment in uw dagelijks leven ervaart. Onze ervaring leert dat deze klachten zeer divers kunnen zijn; van krachtsverlies, conditieverlies, ervaren benauwdheid tot concentratieverlies en prikkelbaarheid. 

2. Opstellen van doelen en behandelplan: samen met uw fysiotherapeut bespreekt u welke doelen u graag wilt behalen. Ook deze doelen kunnen zeer divers zijn. Bijvoorbeeld weer aan het werk kunnen, een wandeling kunnen maken van 10 minuten tot het verbeteren van uw concentratievermogen en verlagen van uw stress niveau. Samen met uw fysiotherapeut bespreekt u het behandelplan. Dit plan kan bestaan uit individuele behandelingen door de fysiotherapeut, het krijgen van oefeningen voor tijdens uw behandeling en thuis, individuele training, trainingen in kleine groepen of bijvoorbeeld onze FysioFit trainingen. Een combinatie van deze behandelvormen of een opbouw behoren tot de mogelijkheden. 

3. Behandelingen en trainingen: ons uitgangspunt is dat een revalidatietraject een traject is wat u samen met ons aangaat. U voert uw oefeningen/trainingen thuis uit, wij begeleiden u in de praktijk en in het proces. 

 

Vergoeding/verzekeringen

Normaal gesproken wordt een fysiotherapie behandeling vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering, dan is de rekening voor u zelf. De regering heeft hier een uitzondering op gemaakt voor de corona revalidatie. Ook met een basisverzekering wordt de corona revalidatie vaak door uw zorgverzekeraar gedekt. Aan deze vergoeding zitten wel bepaalde regels, zoals het hebben van een verwijzing via de huisarts of specialist en het gebruiken van uw eigen risico.  Om niet voor verassingen te komen staan, raden wij u aan voor de start van uw revalidatietraject te informeren bij uw zorgverzekeraar welke zorg er vergoed wordt en welke eisen zij hieraan stellen. 

 

 

U heeft last van:

Hoofdpijn

Duizeligheid

Uw schouder of arm

uw rug

bekkenbodem

Uw heup, knie of been

Uw knie

Uw enkel of voet

Kaakpijn of Aangezichtspijn

Terug naar de homepage

Contactformulier

U kunt ons een bericht sturen via info@fysiotherapiejoure.nl
of via onderstaand contactformulier.  Wilt u een afspraak maken klik dan hier om gelijk
uw eerste intake&behandeling afspraak in te plannen. 

error: Website beveiligd.