Hoge en lage rugklachten

Hoge en Lage rugklachten

Bijna iedere volwassene krijgt in zijn leven te maken met rugklachten. Soms acuut en soms langdurig of zelfs chronisch van aard. Veelal aan de onderrug, maar ook klachten aan de bovenrug met daarbij schouder of nekklachten komen veel voor. In veel gevallen is er geen specifieke oorzaak voor aan te wijzen, maar de klachten kunnen u wel erg belemmeren in uw dagelijks leven.  De pijn kan verergeren bij bepaalde houdingen zoals lang zitten of juist bewegen. Uw (manueel)fysiotherapeut zal doormiddel van verschillende screenings technieken en vragen in kaart brengen wat uw klachten zijn en wat de mogelijke oorzaak kan zijn. Vervolgens kan hierop een gerichte behandeling plaatsvinden door de (manueel)therapeut, aangevuld met eventueel dry-needling of medical taping. Daarnaast krijgt u oefeningen in onze oefenzaal uitgelegd waarmee u thuis aan de slag gaat. 

Rugtriathlon 

Soms werken de behandelingen die u krijgt van uw fysiotherapeut onvoldoende om uw rugklachten voor langere tijd aan te pakken. De klachten blijven dan vaak langdurig bestaan of komen naar verloop van tijd weer terug. Een gerichte training is dan nodig om de rugklachten onder controle te houden. Als aangesloten praktijk bij het kwaliteitsnetwerk Fys’Optima bieden wij u het trainingsprogramma de ‘rugtriatlon’. 

Dit is een speciaal ontwikkelde training om uw rug weer sterk te maken en om het uithoudingsvermogen van uw rug te vergroten. Na een periode van behandelen is vaak de pijn wel weer een tijd weg of afgenomen, maar door allerlei activiteiten dreigt deze weer terug te komen.
De sterkte van pezen, banden, kapsels en kraakbeen passen zich nu eenmaal langzamer aan dan bijvoorbeeld spieren (of langzamer dan u had gedacht!). In de rugtriathlon traint u in een kleine groep onder begeleiding van een van ons speciaal opgeleide fysiotherapeuten. U krijgt een op maat gemaakt schema dat aangepast wordt naar uw kunnen. 

Heeft u last van:

Hoofdpijn

Duizeligheid

Uw schouder of arm

uw rug

bekkenbodem

Uw heup, knie of been

Uw enkel of voet

Kaakpijn of Aangezichtspijn

Terug naar de homepage

Onze rug specialisten

Froukje Poelstra

Froukje Poelstra

Fysiotherapeut & McKenzie specialist

Anna van Dijk

Anna van Dijk

Fysiotherapeut

Douwe Bierma

Douwe Bierma

Praktijkeigenaar en (Manueel) fysiotherapeut MSc

Annelies Haga

Annelies Haga

(Geriatrie) fysiotherapeut MSc

Manon van der Molen

Manon van der Molen

(Manueel) Fysiotherapeut MSc

Gerrit Jan Breeuwsma

Gerrit Jan Breeuwsma

Fysiotherapeut & Sportfysiotherapeut i.o.

Rintje Jelle Schreur

Rintje Jelle Schreur

Fysiotherapeut & Echografist

Contactformulier

U kunt ons een bericht sturen via info@fysiotherapiejoure.nl
of via onderstaand contactformulier.  Wilt u een afspraak maken klik dan hier om gelijk
uw eerste intake&behandeling afspraak in te plannen. 

error: Website beveiligd.