Sportrevalidatie

Sportrevalidatie

‘Return to play’

Sportrevalidatie zetten wij in onder de filosofie van ‘return to play’. Het return to play trainingsprogramma is er op gericht dat u na een sportblessure volledig blessure vrij weer terugkeert op het oude niveau van voor uw blessure. Veilig en succesvol! Met succesvol wordt bedoeld dat  een sporter na een blessure wel weer zijn sport kan beoefenen, maar vaak nog op een lager pitje of lager niveau. Hij moet bijvoorbeeld voorzichtig doen bij het trekken van een sprintje of het maken van een bepaalde beweging. Return to play gaat uit van het volledig succesvol terugkeren naar het oude niveau als voor de blessure. Met ‘veilig’ wordt bedoeld dat er zonder restklachten weer gesport kan worden, waarmee de kans op het krijgen van een recidief van de klachten zeer klein is. 

De revalidatie van uw sportblessure volgens dit principe verloopt in fasen. 

1. Screening en onderzoek: doormiddel van verschillende onderzoeken, screeningen en vragen, stellen we een diagnose. In deze fase wordt ook de belastbaarheid op dat moment gemeten. Bij twijfel wordt gevraagd of onze echografist mee wil kijken voor extra beeldvorming. Het kan ook zijn dat u, naar aanleiding van uw blessure een operatie hebt moeten ondergaan, bijvoorbeeld een kruisband operatie of schouderoperatie. De orthopeed of sportarts schrijft dan een verslag en verwijzing voor de fysiotherapie die wij met u op starten.

2. Na het stellen van de diagnose volgen vaak eerst individuele behandelingen door onze sportfysiotherapeut. Ook hier werken we intensief samen; denken we dat manuele therapie nodig is, dry needling of taping, dan vragen wij collega’s mee te behandelen. Onderdeel van de individuele behandelingen zullen oefeningen zijn die u thuis uitvoert. Hier stellen we een trainingsprogramma voor op. In deze tweede fase worden factoren als positie en eventuele mogelijkheid tot bescherming, meegenomen om te bepalen of je alweer kunt mee trainen op een niveau wat voor jou op dat moment haalbaar is. In deze fase word je uitgedaagd om in een veilige setting te trainen aan je kracht en uithoudingsvermogen. Waar mogelijk en nodig worden hierbij groepstrainingen ingezet. 

3. Vaak volgt na een reeks individuele behandelingen en oefeningen thuis, een trainingsprogramma. Wanneer dit programma start, is afhankelijk van uw blessure/klacht. Deze kunnen ook  tegelijkertijd met de individuele behandelingen plaats vinden. In deze derde fase trainen we je op tot een optimaal niveau. Eindmetingen die we doen zijn altijd speciaal afgestemd op jouw sport en context. Deze trainingen worden gegeven in kleine groepen onder begeleiding van uw sportfysiotherapeut op verschillende locaties: 

 Small group training/medische fysiotherapie

Onderdeel van uw revalidatie kan trainen in kleine groepen zijn. Wij hebben een samenwerkingsverband met sportcentrum ‘Gymnasion’ waar we in kleine groepen trainingen op maat bieden, onder begeleiding van uw fysiotherapeut. Daarnaast geven we individuele of small group trainingen in de naastgelegen gymzaal van ‘Plein Joure’ of op de sportvelden tegenover de praktijk van JHC Stix.  

 

Specialisaties binnen de sportfysiotherapie:

Sportrevalidatie

Sportblessures

Return to play

Ruitersport

groepstraining (sport)

Terug naar de homepage

Onze sportfysiotherapeuten

Gerrit Jan Breeuwsma

Fysiotherapeut & Sportfysiotherapeut i.o.

Gerrit Jan Breeuwsma

Gerrit Jan Breeuwsma

Fysiotherapeut & Sportfysiotherapeut i.o.

BIG: 89919503604

Gerrit Jan is fysiotherapeut en volgt momenteel de opleiding tot Master Sportfysiotherapeut.

Meer info volgt.

Gerdien Vos

Bekken fysiotherapeut MSc & (Sport) fysiotherapeut MSc

Gerdien Vos

Gerdien Vos

Bekken fysiotherapeut MSc & (Sport) fysiotherapeut MSc

BIG: 49916707304

In 2013 ben ik afgestudeerd van de Hanze hogeschool Groningen als fysiotherapeute.
Sindsdien ben ik continu bezig geweest om mijzelf verder te ontwikkelen en specialiseren.
In 2019 ben ik begonnen mij te verdiepen in het gebied van de bekkenbodem. Zo heb ik eerder mijn certificaat "Functiestoringen in de bekkenbodem in breed perspectief" behaald en per oktober 2022 heb ik mijn Master in Science diploma voor Bekkenfysiotherapie behaald.

Door mijn topsportverleden als judoka heb ik veel affiniteit met diverse sporten.
In 2016 heb ik de titel Master of Science Sportfysiotherapie  behaald op de opleiding SOMT te Amersfoort. In mijn behandelingen maak ik veel gebruik van specifieke oefenvormen en pas ik met regelmaat Medical Taping en Dry Needling toe.

In 2018 heb ik mij daarnaast gespecialiseerd in Schouderklachten en ben ik verbonden aan het schoudernetwerk Zuidwest Friesland  - Noordoostpolder.

Naast mijn werk binnen de praktijk ga ik sinds 2018 ook af en toe een weekend met het nationale team jiu jitsu naar grote kampioenschappen. Op deze kampioenschappen ga ik namens de Judo Bond Nederland mee als sportfysiotherapeute en begeleid ik de jiu jitsuka’s op en naast de mat. Ook geef ik sinds 2019 les voor zowel de judo als jiu jitsu lerarenopleiding op het gebied van eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO).

Wat ik belangrijk vind, is dat mensen zich op hun gemak voelen en dat er samen gewerkt wordt aan het zo goed mogelijk voorkomen of herstellen van de klacht/ blessure. Dit op een manier die passend is bij de klant.

 

Maak een afspraak met mij >>

Froukje Poelstra

Fysiotherapeut & McKenzie specialist

Froukje Poelstra

Froukje Poelstra

Fysiotherapeut & McKenzie specialist

BIG: 69034189604

Fysiotherapeut McKenzie therapeut knie-specialist / McConnell tape medical taping sportfysiotherapeut

In 1989 heb ik mijn bachelor Fysiotherapie aan de Hogeschool Leeuwarden gehaald. In datzelfde jaar ben ik gaan werken bij de praktijk.

Door de jaren heen heb ik vele cursussen en bijscholingen gevolgd. Zo pas ik verschillende tape technieken toe ( Medical Taping concept, 4 x T- Methode en Mc Connell tape), pas ik in beperkte mate manueel therapie toe, zie ik veel mensen met knieklachten, ben ik geregistreerd McKenzie therapeut ( een specifieke behandelmethode bij nek- en rugklachten)  en heb ik een HBO- opleiding voor sportfysiotherapie gevolgd.

In mijn vrije tijd kook/bak, lees en sport ik graag. In de winterperiode volleybal ik in competitieverband en wandel ik graag. In de zomerperiode probeer ik mijn conditie op peil te houden met fietsen, hardlopen en wandelen.

Rintje Jelle Schreur

Fysiotherapeut & echografist i.o.

Rintje Jelle Schreur

Rintje Jelle Schreur

Fysiotherapeut & echografist i.o.

BIG: 29924696204

Meer informatie volgt...

Contactformulier

U kunt ons een bericht sturen via info@fysiotherapiejoure.nl
of via onderstaand contactformulier.  Wilt u een afspraak maken klik dan hier om gelijk
uw eerste intake&behandeling afspraak in te plannen.