Sportblessures

Sportblessures

Tijdens het sporten kan een verkeerde stap of beweging al snel een blessure veroorzaken. Dit kan ook gebeuren wanneer u tijdens het sporten uw gewrichten, spieren of pezen op een verkeerde manier belast, bijvoorbeeld tijdens het hardlopen. Misschien heeft u een verkeerde houding tijdens het sporten of is de opbouw van de training niet geschikt voor u.  Ook het dragen van verkeerde schoenen of materialen kan een sportblessure opleveren. Pijnklachten tijdens of na het sporten kunnen heel vervelend zijn, omdat dat kan betekenen dat u uw favoriete sport een tijdje niet kunt uitvoeren. Soms geven deze klachten ook pijn bij het dagelijkse leven. Of u nu topsporter bent of recreatief sporter; onze sportfysiotherapeut kan u helpen om weer snel te revalideren, zodat u weer pijnvrij uw dagelijkse activiteiten en sport kan gaan uitvoeren. Middels een uitgebreid onderzoek wordt de diagnose gesteld, waarna we doormiddel van behandelingen, oefeningen en training u weer zo snel mogelijk op het oude niveau proberen te krijgen. Maatwerk staat hierin bij ons centraal! Small group training/medische fysiotherapie/ ‘return to play’ Onderdeel van uw revalidatie kan trainen in kleine groepen zijn. Wij hebben een samenwerkingsverband met sportcentrum ‘Gymnasion’ waar we in kleine groepen trainingen op maat bieden, onder begeleiding van uw fysiotherapeut. Daarnaast geven we individuele of small group trainingen in de naastgelegen gymzaal van ‘Plein Joure’ of op de sportvelden tegenover de praktijk van JHC Stix.   Onze praktijk heeft zeer veel affiniteit met sport. Wij geloven er in dat sport en bewegen een basis is voor een gezond fysiek en mentaal welbevinden, ongeacht het niveau van beoefening. Wij dragen dit onder andere uit door sponsoring van schaatsclub STD uit Sint Nicolaasga, hockeyvereniging JHC-Stix, SC Joure, VV Renado, VV Idskenhuizen, Tennisvereniging Joure en voetbalvereniging DWP.  Onze sportfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd en zeer ervaren in het behandelen van allerlei sportblessures en weten door hun eigen (topsport) achtergrond hóe belangrijk pijnvrij sporten voor u is. Zij werken intensief samen met onze manueel therapeuten en echografisten om het hoogst haalbare uit uw behandeling te halen. 

Specialisaties binnen de sportfysiotherapie:

Sportrevalidatie

Sportblessures

Return to play

Ruitersport

groepstraining (sport)

Terug naar de homepage

Onze sportfysiotherapeuten

Gerdien Vos

Bekken fysiotherapeut MSc & (Sport) fysiotherapeut MSc

Gerdien Vos

Gerdien Vos

Bekken fysiotherapeut MSc & (Sport) fysiotherapeut MSc

BIG: 49916707304

In 2013 ben ik afgestudeerd van de Hanze hogeschool Groningen als fysiotherapeute.
Sindsdien ben ik continu bezig geweest om mijzelf verder te ontwikkelen en specialiseren.
In 2019 ben ik begonnen mij te verdiepen in het gebied van de bekkenbodem. Zo heb ik eerder mijn certificaat "Functiestoringen in de bekkenbodem in breed perspectief" behaald en per oktober 2022 heb ik mijn Master in Science diploma voor Bekkenfysiotherapie behaald.

Door mijn topsportverleden als judoka heb ik veel affiniteit met diverse sporten.
In 2016 heb ik de titel Master of Science Sportfysiotherapie  behaald op de opleiding SOMT te Amersfoort. In mijn behandelingen maak ik veel gebruik van specifieke oefenvormen en pas ik met regelmaat Medical Taping en Dry Needling toe.

In 2018 heb ik mij daarnaast gespecialiseerd in Schouderklachten en ben ik verbonden aan het schoudernetwerk Zuidwest Friesland  - Noordoostpolder.

Naast mijn werk binnen de praktijk ga ik sinds 2018 ook af en toe een weekend met het nationale team jiu jitsu naar grote kampioenschappen. Op deze kampioenschappen ga ik namens de Judo Bond Nederland mee als sportfysiotherapeute en begeleid ik de jiu jitsuka’s op en naast de mat. Ook geef ik sinds 2019 les voor zowel de judo als jiu jitsu lerarenopleiding op het gebied van eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO).

Wat ik belangrijk vind, is dat mensen zich op hun gemak voelen en dat er samen gewerkt wordt aan het zo goed mogelijk voorkomen of herstellen van de klacht/ blessure. Dit op een manier die passend is bij de klant.

 

Maak een afspraak met mij >>

Rintje Jelle Schreur

Fysiotherapeut & echografist i.o.

Rintje Jelle Schreur

Rintje Jelle Schreur

Fysiotherapeut & echografist i.o.

BIG: 29924696204

Meer informatie volgt...

Gerrit Jan Breeuwsma

Fysiotherapeut & Sportfysiotherapeut i.o.

Gerrit Jan Breeuwsma

Gerrit Jan Breeuwsma

Fysiotherapeut & Sportfysiotherapeut i.o.

BIG: 89919503604

Gerrit Jan is fysiotherapeut en volgt momenteel de opleiding tot Master Sportfysiotherapeut.

Meer info volgt.

Froukje Poelstra

Fysiotherapeut & McKenzie specialist

Froukje Poelstra

Froukje Poelstra

Fysiotherapeut & McKenzie specialist

BIG: 69034189604

Fysiotherapeut McKenzie therapeut knie-specialist / McConnell tape medical taping sportfysiotherapeut

In 1989 heb ik mijn bachelor Fysiotherapie aan de Hogeschool Leeuwarden gehaald. In datzelfde jaar ben ik gaan werken bij de praktijk.

Door de jaren heen heb ik vele cursussen en bijscholingen gevolgd. Zo pas ik verschillende tape technieken toe ( Medical Taping concept, 4 x T- Methode en Mc Connell tape), pas ik in beperkte mate manueel therapie toe, zie ik veel mensen met knieklachten, ben ik geregistreerd McKenzie therapeut ( een specifieke behandelmethode bij nek- en rugklachten)  en heb ik een HBO- opleiding voor sportfysiotherapie gevolgd.

In mijn vrije tijd kook/bak, lees en sport ik graag. In de winterperiode volleybal ik in competitieverband en wandel ik graag. In de zomerperiode probeer ik mijn conditie op peil te houden met fietsen, hardlopen en wandelen.

Contactformulier

U kunt ons een bericht sturen via info@fysiotherapiejoure.nl
of via onderstaand contactformulier.  Wilt u een afspraak maken klik dan hier om gelijk
uw eerste intake&behandeling afspraak in te plannen.