echografie

Echografie

Elke behandeling bij de fysiotherapeut start met een screening en intake van uw klachten. Middels verschillende vragen en onderzoeken probeert de fysiotherapeut een zo goed mogelijke diagnose te stellen waarop volgend een behandelplan kan worden gemaakt. Soms is er meer onderzoek nodig om tot een goede diagnose te komen in de eerste fase van uw behandeling, of tijdens uw behandeling wanneer de ingezette behandeling toch niet effectief blijkt te zijn. Op dat moment kan echografie een meerwaarde zijn in uw traject. 

Binnen onze praktijk hebben wij een zeer geavanceerd echo apparaat welke pezen, spieren en gewrichten in beeld kan brengen. Dit kan onder andere ingezet worden bij:

  • Spierblessures
  • Peesblessures (bijvoorbeeld bij een gescheurde pees of bij een verkalking)
  • Slijmbeursontstekingen
  • Verrekking of scheuring van gewrichtskapsel of banden
  • Onderzoek naar cystes

Echografie vereist zeer veel ervaring en kennis om te komen tot een goede diagnose. Als praktijk werken we daarom samen met collega fysiotherapeut Jos de Vries ( www.fysiojosdevries.nl ). Onze fysiotherapeuten Nynke en Rintje-Jelle zijn in opleiding tot echografist en hebben inmiddels ook de nodige ervaring. Zij zullen eerst in de praktijk een echo maken en zo nodig in overleg gaan met Jos de Vries voor het vaststellen van de diagnose.  

Echografie brengt geen extra kosten met zich mee omdat het een regulier onderdeel is van uw behandeling. Mochten wij u verwijzen voor een uitgebreide echo bij Jos de Vries, dan zal deze wel tellen als een consult fysiotherapie die vanuit uw aanvullende verzekering vergoed wordt. 

 

 

Andere behandelingen

Wat is Manuele therapie

Dry Needling

Medical taping

MCKenzie

Small Group training

Rugtriathlon

Claudicatio

Veldon flexchair

Psychosomatisch - Uit balans?

Echografie

Terug naar de homepage

Welke therapeuten doen Echografie?

Nynke Siderius

(Manueel) Fysiotherapeut MSc & echografist i.o.

Nynke Siderius

Nynke Siderius

(Manueel) Fysiotherapeut MSc & echografist i.o.

BIG: 69908690804

In 2007 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Fysiotherapie in Groningen. Sindsdien ben ik werkzaam bij Fysiotherapie de Jong.

Februari 2008 ben ik aan de Hogeschool Utrecht gestart met de Master Fysiotherapie, afstudeerrichting Orthopedische Manuele Therapie (OMT). Tijdens deze studie heb ik onderzoek gedaan naar verschillende typen hoofdpijn. In januari 2011 heb ik deze Master succesvol afgerond.
Mijn aandachtsgebieden zijn: hoofdpijn, nekklachten en schouderproblematiek. Tijdens behandelingen maak ik regelmatig gebruik van medical taping en dry needling.
Tevens ben ik me gaan specialiseren in de kindermanueeltherapie, denk hierbij aan het behandelen van zuigelingen met een bewegingsbeperking in de nek.

Naast het directe patiëntcontact participeer ik in het HoofdpijnNetwerk Noord, Schoudernetwerk Zuidwest Friesland- Noordoostpolder, begeleid ik studenten tijdens hun Masterstage OMT vanuit de Hogeschool Utrecht en ben ik contactpersoon voor onze praktijk m.b.t. het Science Netwerk vanuit het VU Amsterdam.

Wat ik belangrijk vind als mensen bij mij komen, is dat ze zich op hun gemak voelen. Er is alle ruimte voor het geven van informatie en overleg, zowel met elkaar als eventueel met een collega. Op die wijze kunnen we een behandeltraject naar ieders volle tevredenheid afronden.

 

Maak een afspraak met mij >>

Rintje Jelle Schreur

Fysiotherapeut & echografist i.o.

Rintje Jelle Schreur

Rintje Jelle Schreur

Fysiotherapeut & echografist i.o.

BIG: 29924696204

Meer informatie volgt...

Maak een afspraak met mij >>

Contactformulier

U kunt ons een bericht sturen via info@fysiotherapiejoure.nl
of via onderstaand contactformulier.  Wilt u een afspraak maken klik dan hier om gelijk
uw eerste intake&behandeling afspraak in te plannen.