echografie

Echografie

Elke behandeling bij de fysiotherapeut start met een screening, onderzoek en intake van uw klachten. Middels verschillende vragen en onderzoeken probeert de fysiotherapeut een zo goed mogelijke diagnose te stellen waarop volgend een behandelplan kan worden gemaakt. Soms is er meer onderzoek nodig om tot een goede diagnose te komen in de eerste fase van uw behandeling, of tijdens uw behandeling wanneer de ingezette behandeling toch niet effectief blijkt te zijn. Op dat moment kan echografie een meerwaarde zijn in uw traject. 

Binnen onze praktijk hebben wij een zeer geavanceerd echo apparaat welke pezen, spieren en gewrichten in beeld kan brengen. Dit kan onder andere ingezet worden bij:

  • Spierblessures
  • Peesblessures (bijvoorbeeld bij een gescheurde pees of bij een verkalking)
  • Slijmbeursontstekingen
  • Verrekking of scheuring van gewrichtskapsel of banden
  • Onderzoek naar cystes

Echografie vereist zeer veel ervaring en kennis om te komen tot een goede diagnose. Onze fysiotherapeut Rintje-Jelle volgt daarom diverse trainingen om zijn kennis en ervaring continu te blijven verbeteren.

Het maken van een echo kost 30-60 minuten. Dit kost u een extra behandeling fysiotherapie vanuit uw aanvullende pakket, of betaald u apart wanneer u geen aanvullende verzekering heeft of door uw aantal vergoedingen heen bent. De kosten voor een losse echo afspraak met verslag kost u €60,-. 

 

 

Andere behandelingen

Wat is Manuele therapie

Dry Needling

Medical taping

MCKenzie

Small Group training

Rugtriathlon

Claudicatio

Veldon flexchair

Psychosomatisch - Uit balans?

Echografie

Terug naar de homepage

Welke therapeuten doen Echografie?

Rintje Jelle Schreur

Fysiotherapeut & Echografist

Rintje Jelle Schreur

Rintje Jelle Schreur

Fysiotherapeut & Echografist

Hallo! Ik ben Rintje Jelle. In 2018 ben ik afgestuurd van de Hanzehogeschool Groningen en vanaf dat moment ben ik aan de slag gegaan bij Fysiotherapie Joure.

Mijn interesse op het gebied van fysiotherapie komt voort uit mijn enthousiasme voor sport en bewegen. Als fysiotherapeut kijk ik samen met de patiënt, naar hoe we zijn of haar gestelde doelen kunnen behalen en welke ondersteuning de fysiotherapeut daarin kan geven. Voor de één kan het doel opstaan uit de stoel zijn en voor een ander, weer pijnvrij kunnen functioneren in werk of sport.

Sinds 2016 ben ik als sportverzorger betrokken bij VV DWP, waar ik in het voetbalseizoen drie maal per week aanwezig ben. Hier beoordeel en behandel ik diverse soorten (sport)blessures en waar nodig, geef ik ook revalidatietraining. Door de jaren heen heeft mij dit veel ervaring gegeven op het gebied van (sport) blessures.

In 2021 heb ik de basiscursus echografie afgerond. Door middel van een echografie onderzoek hebben we de mogelijkheid om nog specifieker diagnostiek en behandeling toe te passen.

BIG: 29924696204

 

Contactformulier

U kunt ons een bericht sturen via info@fysiotherapiejoure.nl
of via onderstaand contactformulier.  Wilt u een afspraak maken klik dan hier om gelijk
uw eerste intake&behandeling afspraak in te plannen. 

error: Website beveiligd.