Vrouw, moeder, baby centrum

Vrouw, moeder, baby centrum

Onderdeel van fysiotherapie de Jong Joure is het ‘vrouw, moeder en baby centrum’. In dit centrum werken onze bekkenfysiotherapeut, fysiotherapeut en manueel therapeut gespecialiseerd in HCFS (beter bekend als het KISS syndroom of ‘huilbaby’s) intensief samen met de huisartsen, gynaecologen, verloskundigen en de GGD’s uit de regio. 

Bekkenfysiotherapeut voor vrouw, moeder én man! 

Problemen met de bekkenbodem zijn vooral bekend van zwangeren, jonge moeders en oudere vrouwen. Toch kunnen ook mannen kampen met een verstoorde bekkenbodemfunctie en ook zij kunnen veel baat hebben bij bekkenfysiotherapie. Bekkentherapie of bekkenfysiotherapie richt zich op het hele gebied van buik, bekken en lage rug. Het bekken, de gewrichtsbanden, de bekkenbodem en de bekkenorganen beïnvloeden elkaar over en weer. Zo kan een klacht in het bekken leiden tot klachten in de bekkenbodem en omgekeerd. Onze bekkenfysiotherapeut kan met u preventief aan de slag gaan om problemen aan de bekkenbodem te voorkomen, zoals bekkenpijn of urineverlies. 

Ook bij reeds bestaande klachten kan de bekkenfysiotherapeut u helpen. Klachten als het ongewild verliezen van urine of ontlasting, niet de aandrang om te plassen kunnen onderdrukken, obstipatie, pijn en klachten bij een verzakking, pijnklachten in de onderbuik, bekkenpijn of problemen tijdens of na de bevalling, en revalidatie na een gynaecologische of urologische operatie. U kunt bij ons zonder verwijzing terecht bij onze bekkenfysiotherapeut of met een verwijzing van de huisarts, verloskundige of gynaecoloog. De behandeling wordt vergoed als een reguliere fysiotherapie behandeling vanuit uw aanvullende verzekering. 

Moeder & Baby centrum 

Een bevalling is een hele bijzondere ervaring, maar ook zware aanslag op het vrouwelijk lichaam. Of u nu vaginaal bevallen bent of middels een keizersnede, het lichaam zal moeten herstellen van de bevalling en hormonale veranderingen. Bekkenbodemklachten, klachten van een verzakking, obstipatie, urineverlies, revalidatie na een keizersnede operatie. Wij staan voor u klaar om u zo goed mogelijk te begeleiden in de periode na de bevalling en u weer een stap te laten zetten in een gezond en fit lichaam! 

Huilbaby’s/HCFS (voorheen KISS syndroom)

De term ‘huilbaby’ wordt dikwijls gegeven aan baby’s die veel huilen in de eerste weken/maanden na de geboorte. Vaak wordt er gestart met een zoektocht naar de oorzaak van het vele huilen. HCFS (voorheen KISS syndroom) kan een van de oorzaken zijn van dit overmatig huilen. 

Tijdens de zwangerschap en de geboorte, kunnen bij een baby de hoge nekwervels uit balans raken. Dit kan ontstaan door een voorkeursligging in de baarmoeder, een (zware) bevalling of veel liggen in dezelfde houding.  Het functioneren van de bovenste nekgewrichten is van groot belang voor de houding en motoriek in de ontwikkeling van baby’s, peuters, kinderen. Gevolg van deze geblokkeerde nekwervels is dat een baby vaak een voorkeurshouding heeft,  assymetrisch beweegt of ligt, slecht drinkt aan de borst, onrustig is, en/of veel huilt.  De behandeling bestaat uit zachte mobiliserende technieken aan de hoge nekgewrichtjes en elders in de wervelkolom, soms tot in de bekkengewrichten. De behandelingtechnieken zijn klein en zacht, waarbij de juiste behandeltechnieken zich per kind onderscheiden in richting en intensiteit. Vaak zijn 1 tot 3 behandelingen voldoende om tot zeer goede resultaten te komen. Het behandelen van HCFS mag alleen gedaan worden door gespecialiseerde maneel therapeuten met veel ervaring. Onze maneel therapeuten Nynke en Siegrid zijn hierin gespecialiseerd. Vaak wordt u verwezen door het consultatiebureau, kraamzorg, huisarts, verloskundige of gyneacoloog. U kunt echter ook altijd zelf een afspraak maken bij Nynke of Siegrid wanneer u het vermoeden heeft dat uw baby HCFS heeft. 

 

 

 

 

Klachten die wij behandelen

Bekkenbodem

Herstel na zwangerschap

HCFS - huilbaby's

KIDD Syndrooom

Terug naar de homepage

Onze zwangerschaps fysiotherpeut(en) en HCFS therapeuten

Maaike Bluemink

MSc (Psychosomatisch) fysiotherapeut

Maaike Bluemink

Maaike Bluemink

MSc (Psychosomatisch) fysiotherapeut

BIG: 4903393690

1985 heb ik de School voor Fysiotherapie in 's-Hertogenbosch afgerond en gewerkt als fysiotherapeut in het zuiden van het land. Begin jaren '90 ben ik verhuisd naar Friesland.

Sinds juni 2008 ben ik na diverse waarnemingen en werkkringen werkzaam als algemeen fysiotherapeut in het team van de Jong in Joure. Verder ben ik docente zwangerschapseducatie geweest en heb kennis van bekkenproblematiek bij zwangeren. Ook triggerpointbehandeling door middel van massage en oefentherapie kan ik toepassen.

In 2013 heb ik de driejarige studie Master Psychosomatisch Fysiotherapie afgerond. Daarnaast heb ik mij laten bijscholen in traumaverwerking.
Als psychosomatisch fysiotherapeut, behandel ik (vaak langdurige) lichamelijke klachten waarbij de stressfactoren een rol spelen. De lichamelijke klachten, zoals verhoogde spierspanning en verstoorde ademhaling (hyperventilatie) zijn het aangrijpingspunt voor de behandeling. Er wordt inzicht gegeven in de klacht en hoe hiermee om te gaan.
Denk hierbij aan overspanning, burn out hyperventilatie maar ook paniek-, angst- en depressieklachten. De balans in het lichaam om goed te kunnen herstellen is verstoord. Dit breng ik samen met de cliënt in kaart en er wordt een behandelplan opgesteld. Waar nodig overleg ik met huisarts, bedrijfsarts en/of psycholoog.

 

Maak een afspraak met mij >>

Gerdien Vos

MSc (Sport) fysiotherapeut en bekken fysiotherapeut i.o.

Gerdien Vos

Gerdien Vos

MSc (Sport) fysiotherapeut en bekken fysiotherapeut i.o.

BIG: 49916707304

In 2013 ben ik afgestudeerd van de Hanze hogeschool Groningen als fysiotherapeute.
Sindsdien ben ik continu bezig geweest om mijzelf verder te ontwikkelen en specialiseren.

Door mijn topsportverleden als judoka heb ik veel affiniteit met diverse sporten.
In 2016 heb ik de titel Master of Science Sportfysiotherapie  behaald op de opleiding SOMT te Amersfoort. In mijn behandelingen maak ik veel gebruik van specifieke oefenvormen en pas ik met regelmaat Medical Taping en Dry Needling toe.

In 2018 heb ik mij verder gespecialiseerd
in  Schouderklachten en ben ik verbonden
aan het schoudernetwerk Zuidwest Friesland  - Noordoostpolder.

In 2019 ben ik begonnen mij te verdiepen in het gebied van de bekkenbodem. Zo heb ik mijn certificaat "Functiestoringen in de bekkenbodem in breed perspectief" behaald. Hierin wil ik mij de komende jaren nog meer specialiseren en vind ik een mooie combinatie met de sportblessures die ik veel zie binnen de praktijk.

Naast mijn werk binnen de praktijk ga ik sinds 2018 ook af en toe een weekend met het nationale team jiu jitsu naar grote kampioenschappen. Op deze kampioenschappen ga ik namens de Judo Bond Nederland mee als sportfysiotherapeute en begeleid ik de jiu jitsuka’s op en naast de mat. Ook geef ik sinds 2019 les voor zowel de judo als jiu jitsu lerarenopleiding op het gebied van eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO).

Wat ik belangrijk vind, is dat mensen zich op hun gemak voelen en dat er samen gewerkt wordt aan het zo goed mogelijk voorkomen of herstellen van de klacht/ blessure. Dit op een manier die passend is bij de klant.

 

Maak een afspraak met mij >>

Contactformulier

Indien het geen spoed betreft kunt u er ook voor kiezen om ons een bericht  te sturen via info@fysiotherapiejoure.nl of via onderstaand contactformulier.