Vrouw, moeder, baby centrum

Vrouw, moeder, baby centrum

Onderdeel van Fysiotherapie Joure is het ‘vrouw, moeder en baby centrum’. In dit centrum werken onze bekkenfysiotherapeut, sportfysiotherapeut en manueel therapeut gespecialiseerd in HCFS (Hoog Cervicale Functie Stoornis) intensief samen met de huisartsen, gynaecologen, verloskundigen en de GGD’s uit de regio.

Bekkenfysiotherapeut voor vrouw, moeder én man! 

Problemen met de bekkenbodem zijn vooral bekend van zwangeren, jonge moeders en oudere vrouwen. Vrouwen kunnen ook bekkenbodem klachten ervaren na de bevalling doordat de bekkenbodem tijdens de bevalling flink wordt opgerekt. Toch kunnen ook mannen kampen met een verstoorde bekkenbodemfunctie, waardoor zij ook veel baat kunnen hebben bij bekkenfysiotherapie.

Bekkentherapie (of bekkenfysiotherapie) bij Fysiotherapie Joure richt zich op het hele gebied van de bekkenbodem, buik, bekken en lage rug. Het bekken, de gewrichtsbanden, de bekkenbodem en de bekkenorganen beïnvloeden elkaar over en weer. Zo kan een klacht in het bekken leiden tot klachten in de bekkenbodem en omgekeerd. Fysiotherapie Joure is het bekkenbodem centrum van Friesland voor het laten behandelen van uw bekkenklachten en helpt u graag bij het verbeteren van de bekkenbodem spieren.

Onze bekkenfysiotherapeut kan met u aan de slag gaan om problemen aan de bekkenbodem te voorkomen zoals het aanpakken van bekkenpijn of urineverlies.

Ook bij reeds bestaande klachten kan de bekkenfysiotherapeut u helpen. Klachten als het ongewild verliezen van urine of ontlasting, niet de aandrang om te plassen kunnen onderdrukken, obstipatie, pijn en klachten bij een verzakking, pijnklachten in de onderbuik, bekkenpijn of problemen tijdens of na de bevalling en revalidatie na een gynaecologische of urologische operatie. U kunt bij ons zonder verwijzing terecht bij onze bekkenfysiotherapeut of met een verwijzing van de huisarts, verloskundige of gynaecoloog. De behandeling wordt vergoed als een reguliere fysiotherapie behandeling vanuit uw aanvullende verzekering.

Moeder & Baby centrum 

Een bevalling is een hele bijzondere ervaring, maar ook een zware aanslag op het vrouwelijk lichaam. Of u nu vaginaal bevallen bent of middels een keizersnede, het lichaam zal moeten herstellen van de bevalling en de hormonale veranderingen. Klachten door een verzakking, obstipatie, urineverlies, revalidatie na een keizersnede operatie kunnen leiden tot bekkenbodemproblemen. Bij Fysiotherapie Joure staan wij voor u klaar om u zo goed mogelijk te begeleiden in de periode na de bevalling en u weer een stap te laten zetten in een gezond en fit lichaam!

Huilbaby’s / HCFS 

De term ‘huilbaby’ wordt dikwijls gegeven aan baby’s die veel huilen in de eerste weken/maanden na de geboorte. Vaak wordt er gestart met een zoektocht naar de oorzaak van het vele huilen. HCFS (Hoog Cervicale Functie Stoornis) kan een van de oorzaken zijn van dit overmatig huilen. 

Tijdens de zwangerschap en de geboorte, kunnen bij een baby de hoge nekwervels uit balans raken. Dit kan ontstaan door een voorkeursligging in de baarmoeder, een (zware of snelle) bevalling of veel liggen in dezelfde houding.  Het functioneren van de bovenste nekgewrichten is van groot belang voor de houding en motoriek in de ontwikkeling van baby’s, peuters en kinderen. Gevolg van deze geblokkeerde nekwervels is dat een baby vaak een voorkeurshouding heeft,  asymmetrisch beweegt of ligt, slecht drinkt aan de borst, onrustig is en/of veel huilt. De behandeling bestaat uit zachte mobiliserende technieken aan de hoge nekwervels en elders in de wervelkolom, soms tot in de bekkengewrichten. De behandeltechnieken zijn klein en zacht, waarbij de juiste behandeltechnieken zich per kind onderscheiden in richting en intensiteit. Vaak zijn 1 tot 3 behandelingen voldoende om tot zeer goede resultaten te komen.

Het behandelen van HCFS mag alleen gedaan worden door gespecialiseerde manueel therapeuten. Onze manueel therapeut Douwe is hierin gespecialiseerd. Vaak wordt u verwezen door het consultatiebureau, kraamzorg, huisarts, verloskundige of gynaecoloog.
U kunt echter ook altijd zelf een afspraak maken wanneer u het vermoeden heeft dat uw baby HCFS heeft.
Het onderzoek start met een vraaggesprek met u als ouder van de baby. Vervolgens observeert de manueel therapeut van Fysiotherapie Joure de baby op onder andere beweging en huilgedrag.

Fysiotherapie Joure werkt nauw samen met een kinderfysiotherapeut voor extra houdings- en hanteringsadviezen en geeft oefeningen aan de ouders om symmetrie van het babylichaam te stimuleren.

Klachten die wij behandelen

bekkenbodem

bekkenbodem

Herstel na zwangerschap

HCFS - huilbaby's

KIDD Syndrooom

Terug naar de homepage

Onze zwangerschaps fysiotherapeut(en) en HCFS therapeuten

Douwe Bierma

Praktijkeigenaar en (Manueel) fysiotherapeut MSc

Douwe Bierma

Douwe Bierma

Praktijkeigenaar en (Manueel) fysiotherapeut MSc

BIG: 99916705504

Ik ben Douwe Bierma, geboren in 1982 en sinds maart 2013 als fysiotherapeut bij Fysiotherapie Joure aan het werk.
Per 1 februari 2020 heb ik de praktijk overgenomen van Tjeerd en Rineke de Jong.

Per week werk ik momenteel zo'n 24 uur in de praktijk met patiënten op maandagochtend, woensdag, donderdag en vrijdag.

Tot februari 2015 deed ik aan topsport.
Ik was erg actief in het marathonschaatsen. Hier ben ik mee gestopt omdat ik graag verder wilde studeren. De door mij gevolgde Master opleiding Manuele therapie is een verdiepende studie welke zich met name op de functiestoornissen van het houdings- en bewegingsapparaat richt. Dat is, naar mijn mening een voorwaarde om goed te kunnen bewegen en goed te kunnen revalideren. Hier maakte ik als sporter al gebruik van en ik vind dit zeer waardevol. Daarnaast heb ik begin 2023 de aanvullende opleiding gevolgd voor het behandelen van zuigelingen en kinderen met Hoog Cervicale Functie Stoornis.

Ik sport graag, momenteel loop ik hard en doe soms mee aan een triatlon en zoek daarin uitdagingen om geprikkeld te blijven.

Bij mijn werk als (manueel) fysiotherapeut wil ik graag het beste voor mijn patiënten zodat zij zo snel mogelijk weer hun doelen weer kunnen bereiken. Bij de een zal dit 10km hardlopen zijn, bij de ander de trap op kunnen lopen. Deze diversiteit vind ik het leuke aan mijn vak.

Door verschillende cursussen probeer ik mij veelzijdig te ontwikkelen. Zo kan ik onder andere gebruik maken van het Medical Taping concept en Dry Needling. Door een opleiding in duizeligheidsklachten aan het Kenniscentrum Duizeligheid in Apeldoorn kan ik u ook bij dit soort klachten helpen.

 

Maak een afspraak met mij >>

Anna van Dijk

Fysiotherapeut

Anna van Dijk

Anna van Dijk

Fysiotherapeut

Anna is werkzaam op maandagavond en behandeld voornamelijk chronische en acute bekkenklachten en stuitklachten.

 

Gerdien Vos

Bekken fysiotherapeut MSc & (Sport) fysiotherapeut MSc

Gerdien Vos

Gerdien Vos

Bekken fysiotherapeut MSc & (Sport) fysiotherapeut MSc

BIG: 49916707304

In 2013 ben ik afgestudeerd van de Hanze hogeschool Groningen als fysiotherapeute.
Sindsdien ben ik continu bezig geweest om mijzelf verder te ontwikkelen en specialiseren.
In 2019 ben ik begonnen mij te verdiepen in het gebied van de bekkenbodem. Zo heb ik eerder mijn certificaat "Functiestoringen in de bekkenbodem in breed perspectief" behaald en per oktober 2022 heb ik mijn Master in Science diploma voor Bekkenfysiotherapie behaald.

Door mijn topsportverleden als judoka heb ik veel affiniteit met diverse sporten.
In 2016 heb ik de titel Master of Science Sportfysiotherapie  behaald op de opleiding SOMT te Amersfoort. In mijn behandelingen maak ik veel gebruik van specifieke oefenvormen en pas ik met regelmaat Medical Taping en Dry Needling toe.

In 2018 heb ik mij daarnaast gespecialiseerd in Schouderklachten en ben ik verbonden aan het schoudernetwerk Zuidwest Friesland  - Noordoostpolder.

Naast mijn werk binnen de praktijk ga ik sinds 2018 ook af en toe een weekend met het nationale team jiu jitsu naar grote kampioenschappen. Op deze kampioenschappen ga ik namens de Judo Bond Nederland mee als sportfysiotherapeute en begeleid ik de jiu jitsuka’s op en naast de mat. Ook geef ik sinds 2019 les voor zowel de judo als jiu jitsu lerarenopleiding op het gebied van eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO).

Wat ik belangrijk vind, is dat mensen zich op hun gemak voelen en dat er samen gewerkt wordt aan het zo goed mogelijk voorkomen of herstellen van de klacht/ blessure. Dit op een manier die passend is bij de klant.

 

Maak een afspraak met mij >>

Contactformulier

U kunt ons een bericht sturen via info@fysiotherapiejoure.nl
of via onderstaand contactformulier.  Wilt u een afspraak maken klik dan hier om gelijk
uw eerste intake&behandeling afspraak in te plannen. 

error: Website beveiligd.