Vrouw, moeder, baby centrum

Vrouw, moeder, baby centrum

Onderdeel van Fysiotherapie de Jong Joure is het ‘vrouw, moeder en baby centrum’. In dit centrum werken onze bekkenfysiotherapeut,  fysiotherapeut en manueel therapeut gespecialiseerd in HCFS (Hoog Cervicale Functie Stoornis) intensief samen met de huisartsen, gynaecologen, verloskundigen en de GGD’s uit de regio.

Bekkenfysiotherapeut voor vrouw, moeder én man! 

Problemen met de bekkenbodem zijn vooral bekend van zwangeren, jonge moeders en oudere vrouwen. Toch kunnen ook mannen kampen met een verstoorde bekkenbodemfunctie en ook zij kunnen veel baat hebben bij bekkenfysiotherapie.

Bekkentherapie of bekkenfysiotherapie richt zich op het hele gebied van buik, bekken en lage rug. Het bekken, de gewrichtsbanden, de bekkenbodem en de bekkenorganen beïnvloeden elkaar over en weer. Zo kan een klacht in het bekken leiden tot klachten in de bekkenbodem en omgekeerd. Onze bekkenfysiotherapeut kan met u preventief aan de slag gaan om problemen aan de bekkenbodem te voorkomen, zoals bekkenpijn of urineverlies.

Ook bij reeds bestaande klachten kan de bekkenfysiotherapeut u helpen. Klachten als het ongewild verliezen van urine of ontlasting, niet de aandrang om te plassen kunnen onderdrukken, obstipatie, pijn en klachten bij een verzakking, pijnklachten in de onderbuik, bekkenpijn of problemen tijdens of na de bevalling, en revalidatie na een gynaecologische of urologische operatie. U kunt bij ons zonder verwijzing terecht bij onze bekkenfysiotherapeut of met een verwijzing van de huisarts, verloskundige of gynaecoloog. De behandeling wordt vergoed als een reguliere fysiotherapie behandeling vanuit uw aanvullende verzekering. 

Moeder & Baby centrum 

Een bevalling is een hele bijzondere ervaring, maar ook zware aanslag op het vrouwelijk lichaam. Of u nu vaginaal bevallen bent of middels een keizersnede, het lichaam zal moeten herstellen van de bevalling en de hormonale veranderingen. Bekkenbodemklachten, klachten door een verzakking, obstipatie, urineverlies, revalidatie na een keizersnede operatie. Wij staan voor u klaar om u zo goed mogelijk te begeleiden in de periode na de bevalling en u weer een stap te laten zetten in een gezond en fit lichaam!

Huilbaby’s / HCFS 

De term ‘huilbaby’ wordt dikwijls gegeven aan baby’s die veel huilen in de eerste weken/maanden na de geboorte. Vaak wordt er gestart met een zoektocht naar de oorzaak van het vele huilen. HCFS (Hoog Cervicale Functie Stoornis) kan een van de oorzaken zijn van dit overmatig huilen. 

Tijdens de zwangerschap en de geboorte, kunnen bij een baby de hoge nekwervels uit balans raken. Dit kan ontstaan door een voorkeursligging in de baarmoeder, een (zware of snelle) bevalling of veel liggen in dezelfde houding.  Het functioneren van de bovenste nekgewrichten is van groot belang voor de houding en motoriek in de ontwikkeling van baby’s, peuters, kinderen. Gevolg van deze geblokkeerde nekwervels is dat een baby vaak een voorkeurshouding heeft,  asymmetrisch beweegt of ligt, slecht drinkt aan de borst, onrustig is en/of veel huilt.  De behandeling bestaat uit zachte mobiliserende technieken aan de hoge nekgewrichtjes en elders in de wervelkolom, soms tot in de bekkengewrichten. De behandelingstechnieken zijn klein en zacht, waarbij de juiste behandeltechnieken zich per kind onderscheiden in richting en intensiteit. Vaak zijn 1 tot 3 behandelingen voldoende om tot zeer goede resultaten te komen. Het behandelen van HCFS mag alleen gedaan worden door gespecialiseerde manueel therapeuten met veel ervaring. Onze manueel therapeuten Nynke en Siegrid zijn hierin gespecialiseerd. Vaak wordt u verwezen door het consultatiebureau, kraamzorg, huisarts, verloskundige of gynaecoloog. U kunt echter ook altijd zelf een afspraak maken bij Nynke of Siegrid wanneer u het vermoeden heeft dat uw baby HCFS heeft. 

Klachten die wij behandelen

Bekkenbodem

Herstel na zwangerschap

HCFS - huilbaby's

KIDD Syndrooom

Terug naar de homepage

Onze zwangerschaps fysiotherapeut(en) en HCFS therapeuten

Siegrid Jager

(Manueel) Fysiotherapeut MSc

Siegrid Jager

Siegrid Jager

(Manueel) Fysiotherapeut MSc

BIG: 49914509304

In juli 2011 heb ik de opleiding tot fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen succesvol afgerond. Daarna heb ik als waarnemer in verschillende fysiotherapiepraktijken ervaring opgedaan. Sinds februari 2012 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie de Jong.

In 2017 behaalde ik mijn Master Orthopedische Manuele Therapie (OMT) aan de Hogeschool Utrecht. Deze studie is volop verweven met mijn dagelijkse werkzaamheden in de praktijk. Ik zie veel wervelkolom gerelateerde problematiek en hoofdpijnklachten. Daarnaast maak ik ondersteunend gebruik van Medical Taping. Verder ben ik per 2018 ook werkzaam als Kindermanueel therapeut waarbij ik onder andere zuigelingen behandel met klachten zoals bijv. overstrekken of verborgen reflux

Ik vergelijk het vak fysiotherapie/manuele therapie weleens met een puzzel. Vaak spelen er meerdere factoren een rol. Als fysiotherapeut probeer je de “puzzelstukjes” die een rol lijken te spelen in het ontstaan, onderhouden en/of terugkeren van de klachten te zoeken en bij elkaar te brengen om tot herstel te komen. Op sommige puzzelstukjes valt gelijk je oog, voor andere stukjes kun je soms langer blijven zoeken. Ook zijn er puzzelstukjes waarvan het leek dat ze pasten, maar waarbij achteraf toch blijk dat dit niet zo is. Dan ga je weer op zoek naar het wel passende puzzelstukje. De puzzel samen met de patiënt compleet zien te krijgen is mijn missie.

Vanuit mijn achtergrond als trainer/coach in de schaats- en skeelersport en mijn eigen sportieve ervaring op het gebied van schaatsen, skeeleren en paardrijden, zie ik regelmatig schaatsers en ruiters in de praktijk. De motorische controle die de bewegingen van deze sporters vereisen, zijn van groot belang. Om dat goed te kunnen analyseren maak ik gebruik van video-analyses en de VeldonFlexChair.

Maaike Bluemink

(Psychosomatisch) fysiotherapeut MSc

Maaike Bluemink

Maaike Bluemink

(Psychosomatisch) fysiotherapeut MSc

BIG: 4903393690

1985 heb ik de School voor Fysiotherapie in 's-Hertogenbosch afgerond en gewerkt als fysiotherapeut in het zuiden van het land. Begin jaren '90 ben ik verhuisd naar Friesland.

Sinds juni 2008 ben ik na diverse waarnemingen en werkkringen werkzaam als algemeen fysiotherapeut in het team van de Jong in Joure. Verder ben ik docente zwangerschapseducatie geweest en heb kennis van bekkenproblematiek bij zwangeren. Ook triggerpointbehandeling door middel van massage en oefentherapie kan ik toepassen.

In 2013 heb ik de driejarige studie Master Psychosomatisch Fysiotherapie afgerond. Daarnaast heb ik mij laten bijscholen in traumaverwerking.
Als psychosomatisch fysiotherapeut, behandel ik (vaak langdurige) lichamelijke klachten waarbij de stressfactoren een rol spelen. De lichamelijke klachten, zoals verhoogde spierspanning en verstoorde ademhaling (hyperventilatie) zijn het aangrijpingspunt voor de behandeling. Er wordt inzicht gegeven in de klacht en hoe hiermee om te gaan.
Denk hierbij aan overspanning, burn out hyperventilatie maar ook paniek-, angst- en depressieklachten. De balans in het lichaam om goed te kunnen herstellen is verstoord. Dit breng ik samen met de cliënt in kaart en er wordt een behandelplan opgesteld. Waar nodig overleg ik met huisarts, bedrijfsarts en/of psycholoog.

 

Maak een afspraak met mij >>

Gerdien Vos

(Sport) fysiotherapeut MSc & bekken fysiotherapeut i.o.

Gerdien Vos

Gerdien Vos

(Sport) fysiotherapeut MSc & bekken fysiotherapeut i.o.

BIG: 49916707304

In 2013 ben ik afgestudeerd van de Hanze hogeschool Groningen als fysiotherapeute.
Sindsdien ben ik continu bezig geweest om mijzelf verder te ontwikkelen en specialiseren.

Door mijn topsportverleden als judoka heb ik veel affiniteit met diverse sporten.
In 2016 heb ik de titel Master of Science Sportfysiotherapie  behaald op de opleiding SOMT te Amersfoort. In mijn behandelingen maak ik veel gebruik van specifieke oefenvormen en pas ik met regelmaat Medical Taping en Dry Needling toe.

In 2018 heb ik mij verder gespecialiseerd
in  Schouderklachten en ben ik verbonden
aan het schoudernetwerk Zuidwest Friesland  - Noordoostpolder.

In 2019 ben ik begonnen mij te verdiepen in het gebied van de bekkenbodem. Zo heb ik mijn certificaat "Functiestoringen in de bekkenbodem in breed perspectief" behaald. Hierin wil ik mij de komende jaren nog meer specialiseren en vind ik een mooie combinatie met de sportblessures die ik veel zie binnen de praktijk.

Naast mijn werk binnen de praktijk ga ik sinds 2018 ook af en toe een weekend met het nationale team jiu jitsu naar grote kampioenschappen. Op deze kampioenschappen ga ik namens de Judo Bond Nederland mee als sportfysiotherapeute en begeleid ik de jiu jitsuka’s op en naast de mat. Ook geef ik sinds 2019 les voor zowel de judo als jiu jitsu lerarenopleiding op het gebied van eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO).

Wat ik belangrijk vind, is dat mensen zich op hun gemak voelen en dat er samen gewerkt wordt aan het zo goed mogelijk voorkomen of herstellen van de klacht/ blessure. Dit op een manier die passend is bij de klant.

 

Maak een afspraak met mij >>

Nynke Siderius

(Manueel) Fysiotherapeut MSc & echografist i.o.

Nynke Siderius

Nynke Siderius

(Manueel) Fysiotherapeut MSc & echografist i.o.

BIG: 69908690804

In 2007 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Fysiotherapie in Groningen. Sindsdien ben ik werkzaam bij Fysiotherapie de Jong.

Februari 2008 ben ik aan de Hogeschool Utrecht gestart met de Master Fysiotherapie, afstudeerrichting Orthopedische Manuele Therapie (OMT). Tijdens deze studie heb ik onderzoek gedaan naar verschillende typen hoofdpijn. In januari 2011 heb ik deze Master succesvol afgerond.
Mijn aandachtsgebieden zijn: hoofdpijn, nekklachten en schouderproblematiek. Tijdens behandelingen maak ik regelmatig gebruik van medical taping en dry needling.
Tevens ben ik me gaan specialiseren in de kindermanueeltherapie, denk hierbij aan het behandelen van zuigelingen met een bewegingsbeperking in de nek.

Binnen onze praktijk ontbrak tot 2020 nog de optie om intern echografie toe te passen. Samen met collega Rintje-Jelle heb ik mijn kennis op het gebied van echografie flink uitgebreid en krijgen we nog regelmatig training om de kennis te verdiepen en u met deze tool goed te kunnen helpen bij uw behandeling.

Naast het directe patiëntcontact participeer ik in het HoofdpijnNetwerk Noord, Schoudernetwerk Zuidwest Friesland- Noordoostpolder, begeleid ik studenten tijdens hun Masterstage OMT vanuit de Hogeschool Utrecht en ben ik contactpersoon voor onze praktijk m.b.t. het Science Netwerk vanuit het VU Amsterdam.

Wat ik belangrijk vind als mensen bij mij komen, is dat ze zich op hun gemak voelen. Er is alle ruimte voor het geven van informatie en overleg, zowel met elkaar als eventueel met een collega. Op die wijze kunnen we een behandeltraject naar ieders volle tevredenheid afronden.

Anna van Dijk

Fysiotherapeut

Anna van Dijk

Anna van Dijk

Fysiotherapeut

Per juni 2022 is Anna van Dijk ons fysiotherapeutenteam komen versterken.

Binnenkort leest u hier meer over Anna.

Contactformulier

U kunt ons een bericht sturen via info@fysiotherapiejoure.nl
of via onderstaand contactformulier.  Wilt u een afspraak maken klik dan hier om gelijk
uw eerste intake&behandeling afspraak in te plannen.