Groepstraining Ouderen

Groepstraining voor Ouderen

Medische training (groepstherapie)
Het komt nogal eens voor dat medisch gezien een behandeling eigenlijk afgesloten is. Alle beperkingen tot verder herstel zijn opgelost, maar u voelt u nog lang niet de oude. Dit komt doordat een periode van klachten en pijn erg veel energiekost. Ook is het vaak zo, dat u door de klachten niet normaal kon functioneren of niet gewoon durfde te bewegen. Hierdoor is de totale lichaamsconditie vaak sterk achteruit gegaan en is de onderlinge afstemming van spiergroepen verloren gegaan.
Het kan dus wenselijk zijn om aansluitend aan de fysiotherapeutische- of manueel- therapeutische behandeling een periode aan extra training te doen.
Het kan ook noodzakelijk zijn, om te voorkomen dat u opnieuw in de problemen komt. Denk bijvoorbeeld aan een terugkeer naar een lichamelijk zware baan of terugkeer in de sport.

Conditie tekort
Daarnaast bestaan er aandoeningen die juist zijn ontstaan door een tekort aan lichamelijke conditie of fitheid. Door diverse publicaties van de overheid en in de media zal het u niet zijn ontgaan dat een grote groep mensen in onze westerse samenleving veel te weinig aan lichaamsbeweging doet, waardoor allerlei kwalen zich kunnen ontwikkelen.
Om hiervoor een oplossing aan te dragen zijn er door onze beroepsgroep een tweetal producten ontwikkeld: medische trainingstherapie en fysio-fitness.

Persoonlijk schema
Bij medische trainingstherapie gaat het in het bijzonder om de verdere afhandeling van klachten, die al eerder al onze praktijk zijn behandeld. De samenstelling van zo’n groep is veel kleiner dan een fitnessgroep en de begeleiding door de fysiotherapeut is altijd individueel. Iedere deelnemer heeft een persoonlijk trainingsschema. Bij het begin van een trainingsperiode wordt, in overleg met de behandelaar, een doel afgesproken en wordt een inschatting gemaakt hoeveel tijd een dergelijke training zal kosten. De resultaten van de training worden regelmatig geëvalueerd.
Om te kunnen beschikken over een uitgebreide hoeveelheid trainingsapparatuur hebben we een dependance in het sportcentrum GYMNASION in Joure, waar we over een zeer moderne trainingsruimte beschikken.
Medische trainingstherapie kan bij een breed scala van klachten ingezet worden; een paar aandoeningen waarbij het vaak wordt gebruikt zijn
• rugklachten of na een hernia-operatie
• whiplash / nekklachten
• schouder- en knieklachten.
• na een operatie (bv. een nieuwe knie of heup)

Individuele training
In onze praktijk hebben we de beschikking over een moderne eigen oefenruimte die bij uitstek geschikt is voor individuele training.

Specialisaties voor ouderen

Claudicatio

Evenwichtsstoornissen

Kracht - conditie achteruitgang

Revalidatie na operatie of ziekte

Thuisbehandeling

Groepstraining ouderen

Terug naar de homepage

Onze geriatrie fysiotherpeut(en)

Sina Keuning

Psychosomatisch fysiotherapeut

Sina Keuning

Sina Keuning

Psychosomatisch fysiotherapeut

Sina Keuning is sinds 1991 al fysiotherapeut en heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd richting de psychosomatische fysiotherapie. Wanneer u lichamelijke klachten ervaart in combinatie met psychische klachten of andersom, bent u bij haar op het juiste adres. Daarnaast is zij gespecialiseerd in het behandelen van problematiek die past bij het ouder worden, chronische pijn, ademtherapie, en haptonomie. Sina werkt elke woensdag bij Fysiotherapie Joure en combineert deze baan met haar werk in een praktijk in Leeuwarden als psychosomatisch fysiotherapeut.

Annelies Haga

(Geriatrie) fysiotherapeut MSc

Annelies Haga

Annelies Haga

(Geriatrie) fysiotherapeut MSc

BIG: 29064375004

Mijn naam is Annelies Haga en ik ben sinds november 2005 werkzaam voor Fysiotherapie Joure.

In deze periode heb ik al veel verschillende mensen met uiteenlopende klachten mogen behandelen. Om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen bereiken heb ik diverse cursussen gedaan, waaronder McKenzie therapie, Dry Needling en Motorische observatie bij kinderen.

In 2018 heb ik de training gedaan voor het behandelen van mensen met Claudicatio klachten.

In 2017 behaalde ik mijn Master Fysiotherapie in de Geriatrie. Met deze studie heb ik mij verder gespecialiseerd in het behandelen van kwetsbare ouderen en cliënten met een complexe gezondheidsproblematiek.
U kunt bij mij terecht wanneer er sprake is van diverse ouderdomsklachten die leiden tot beperkingen in het dagelijks leven. Of wanneer u bang bent om te vallen kunnen we een training starten waardoor uw angst kan verminderen.

Wilt u meer weten over geriatrie fysiotherapie klik dan hier.

Maak gerust een afspraak om eens over uw fysieke klachten te praten!

 

Maak een afspraak met mij >>

Contactformulier

U kunt ons een bericht sturen via info@fysiotherapiejoure.nl
of via onderstaand contactformulier.  Wilt u een afspraak maken klik dan hier om gelijk
uw eerste intake&behandeling afspraak in te plannen.