Heup- knie en beenklachten

Heup- knie en beenklachten

Klachten aan de heup, knie of boven,- onderbeen kunnen ontstaan door sporten, ziekte, operatie of bijvoorbeeld door slijtage. In onze praktijk vinden wij het zeer belangrijk dat wij niet alleen naar de plaats kijken waar de pijn zit, maar naar het gehele lichamelijk functioneren. Soms komen de klachten door problemen in de rug of bijvoorbeeld door de stand/beweging van het onderbeen. De fysiotherapeut zal bij klachten aan uw been altijd verschillende onderzoeken doen om vast te kunnen stellen waar het primaire probleem van uw klacht zit.

Knieklachten

Er zijn veel verschillende aandoeningen aan de knie die voor kunnen komen bij zowel jongeren die veel sporten als bij ouderen door bijvoorbeeld slijtage. Veelvoorkomende blessures zijn bijvoorbeeld een gescheurde kruisband of meniscus, of een zogenaamde ‘jumpers knee’. Volwassenen en ouderen krijgen vaker te maken met overbelasting,  irritatie van een pees of pijn door een afname van kraakbeen waardoor de knie versleten raakt.  Wij werken met verschillende aanpakken bij knieproblemen, specifiek op uw klacht gericht. Voorbeelden hiervan zijn:

– Consult van onze sportfysiotherapeut bij sportblessures of revalidatie na een sportblessure
– Inzet van onze manueel therapeut en/of kniespecialiste
– Echografie om pezen, weefsels, slijmbeurzen in beeld te brengen
– Dry-needling, medical taping
– Mulligan techniek
– Intensieve combinatie van individuele behandelingen, oefeningen en training in kleine groepen
– ‘Return to play’ concept (zie kopje behandelingen voor meer informatie).

Heupklachten

Pijn aan uw lies, bil of bovenbeen kunnen wijzen op een aandoening in uw heup. Deze klachten ontstaan vaak bij ouderen, maar ook jongeren kunnen hier  last van hebben. De klachten kunnen ontstaan door slijtage, overbelasting of door sporten. De fysiotherapeut zal middels verschillende onderzoeken en vragen, vaststellen wat er aan de hand is. Hierbij kunt u denken aan artrose, een slijmbeursontsteking, overbelasting of problemen vanuit uw rug of onderbeen. Vervolgens wordt er een op maat gemaakt behandelplan gemaakt welke kan bestaan uit fysiotherpeutische behandeling, medical taping, dry-needling, echografie, bewegingsadvies en training/oefeningen. Indien nodig zal de fysiotherapeut u (terug) verwijzen naar uw huisarts voor beeldvormende diagnostiek zoals CT-scan of MRI. 

Revalidatie na heup,- of knieprothese

Soms is door slijtage of een breuk een nieuwe heup of knie nodig om weer goed en pijnvrij te kunnen functioneren. In onze praktijk zijn wij gespecialiseerd in de revalidatie na een heup,- of knieprothese door de goede en vele contacten die we hebben met de orthopedisch chirurgen in zowel ziekenhuis de Tjongerschans te Heerenveen als het Antonius ziekenhuis in Sneek. In het ziekenhuis wordt de revalidatie door de fysiotherapeut al opgestart. Zodra u naar huis mag krijgt u een overdracht mee van de arts en fysiotherapeut voor het vervolg en kunt u een afspraak inplannen bij ons op de praktijk. Deze afspraak kunt u ook voordat u geopereerd gaat worden al bij ons inplannen. Een tijdige en goede revalidatie is van groot belang voor het goed functioneren van het nieuwe gewricht. Zo nodig starten wij de revalidatie bij u thuis op. Hoe lang de revalidatie duurt na een heup,- of knieprothese is verschillend, maar ligt gemiddeld rond de 2 tot 3 maanden. Wij volgen hierin het voorschrift van uw orthopeed in combinatie met de richtlijn van het KNGF (beroepsgroep fysiotherapeuten) en stellen deze zo nodig bij aan uw kunnen. De behandeling zal opgebouwd worden van individuele behandelingen door uw fysiotherapeut, naar trainen in kleine groepen in de sportschool ‘gymnasion’. 

Heeft u last van:

Hoofdpijn

Duizeligheid

Uw schouder of arm

uw rug

bekkenbodem

Uw heup, knie of been

Uw enkel of voet

Kaakpijn of Aangezichtspijn

Terug naar de homepage

Onze heup- knie en been specialisten

Froukje Poelstra

Fysiotherapeut & McKenzie specialist

Froukje Poelstra

Froukje Poelstra

Fysiotherapeut & McKenzie specialist

BIG: 69034189604

Fysiotherapeut McKenzie therapeut knie-specialist / McConnell tape medical taping sportfysiotherapeut

In 1989 heb ik mijn bachelor Fysiotherapie aan de Hogeschool Leeuwarden gehaald. In datzelfde jaar ben ik gaan werken bij de praktijk.

Door de jaren heen heb ik vele cursussen en bijscholingen gevolgd. Zo pas ik verschillende tape technieken toe ( Medical Taping concept, 4 x T- Methode en Mc Connell tape), pas ik in beperkte mate manueel therapie toe, zie ik veel mensen met knieklachten, ben ik geregistreerd McKenzie therapeut ( een specifieke behandelmethode bij nek- en rugklachten)  en heb ik een HBO- opleiding voor sportfysiotherapie gevolgd.

In mijn vrije tijd kook/bak, lees en sport ik graag. In de winterperiode volleybal ik in competitieverband en wandel ik graag. In de zomerperiode probeer ik mijn conditie op peil te houden met fietsen, hardlopen en wandelen.

Anna van Dijk

Fysiotherapeut

Anna van Dijk

Anna van Dijk

Fysiotherapeut

Per april gaat Anna elders aan de slag om aan haar gewenste verpleegopleiding te beginnen.

Gerrit Jan Breeuwsma

Fysiotherapeut & Sportfysiotherapeut i.o.

Gerrit Jan Breeuwsma

Gerrit Jan Breeuwsma

Fysiotherapeut & Sportfysiotherapeut i.o.

BIG: 89919503604

Gerrit Jan is fysiotherapeut en volgt momenteel de opleiding tot Master Sportfysiotherapeut.

Meer info volgt.

Annelies Haga

(Geriatrie) fysiotherapeut MSc

Annelies Haga

Annelies Haga

(Geriatrie) fysiotherapeut MSc

BIG: 29064375004

Mijn naam is Annelies Haga en ik ben sinds november 2005 werkzaam voor Fysiotherapie Joure.

In deze periode heb ik al veel verschillende mensen met uiteenlopende klachten mogen behandelen. Om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen bereiken heb ik diverse cursussen gedaan, waaronder McKenzie therapie, Dry Needling en Motorische observatie bij kinderen.

In 2018 heb ik de training gedaan voor het behandelen van mensen met Claudicatio klachten.

In 2017 behaalde ik mijn Master Fysiotherapie in de Geriatrie. Met deze studie heb ik mij verder gespecialiseerd in het behandelen van kwetsbare ouderen en cliënten met een complexe gezondheidsproblematiek.
U kunt bij mij terecht wanneer er sprake is van diverse ouderdomsklachten die leiden tot beperkingen in het dagelijks leven. Of wanneer u bang bent om te vallen kunnen we een training starten waardoor uw angst kan verminderen.

Wilt u meer weten over geriatrie fysiotherapie klik dan hier.

Maak gerust een afspraak om eens over uw fysieke klachten te praten!

 

Maak een afspraak met mij >>

Rintje Jelle Schreur

Fysiotherapeut & echografist i.o.

Rintje Jelle Schreur

Rintje Jelle Schreur

Fysiotherapeut & echografist i.o.

BIG: 29924696204

Meer informatie volgt...

Contactformulier

U kunt ons een bericht sturen via info@fysiotherapiejoure.nl
of via onderstaand contactformulier.  Wilt u een afspraak maken klik dan hier om gelijk
uw eerste intake&behandeling afspraak in te plannen.