KIDD syndroom

Als een kindje tijdens de bevalling een nekprobleem oploopt ontstaat vaak de Hoog Cervicale Functie Stoornis (HCFS). Dit betekent vaak veel problemen in het eerste levensjaar, als het bewegingsprobleem niet wordt verholpen.

Na het eerste jaar lijkt het probleem op te lDSC_7467ossen, maar vaak betekent dit dat dat het kind een oplossing heeft gevonden voor zijn problemen, en komt het tijdelijk is rustig(er) vaarwater.

Als het ouder wordt en in het dagelijks leven steeds zelfstandiger moet worden komt het opnieuw problemen tegen. Meestal is dat zo rond het 4e levensjaar, wanneer het met andere kinderen gaat spelen en voortdurend wordt uitgedaagd om mee te doen met sport en spel.

Dit lukt vaak niet goed, en dit betekent vaak allerhande gedragsproblemen, die niet altijd herkend worden, bijvoorbeeld onhandigheid, stunteligheid, hoogtevrees, bang voor de bal, moeite met tekenen en schrijven, onaangepast gedrag en veel meer.

De manueel therapeut kan hierbij ook helpen, maar vaak is er ook hulp nodig van andere deskundigen. In onze praktijk kan met de Motorische Observatie Test (MOT) uitgezocht worden of bepaalde vormen van oefeningen uw kind kunnen helpen om het gemakkelijker te krijgen.

↓